• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Putovanja #savjeti za putovanja

Skrenite s puta u Sloveniji: Mjesta na kojima se najbolje jede

Sandrine avanture u Sloveniji, kao najbolja preporuka što sve izvorno, lokalno i fino morate probati u kod susjeda, koji nudi toliko toga...

Punkufer avatar placeholder
Sandra Rončević 14.07.2018 09:47 komentari
viber Created with Sketch.
Šunkarna Kodila - 2
Šunkarna Kodila - 2 (Foto:Sandra Rončević)

Galerija Gostilna Rajh - 1 51 Gostilna Rajh - 2 51 Gostilna Rajh - 3 51 Gostilna Rajh - 4 51

U trendu Cacio e Pepe Korak po korak Omiljeni recept Stjepana Vukadina: Savršenstvo okusa u samo 3 sastojka Celer je sjajan dodatak juhama i varivima 5 eura za kilogram Bez ovog povrća nema niti jedne dobre juhe i variva, a čini čuda za zdravlje Pita od naranče i čokolade Za 15 minuta Jednostavna, ukusna i zdrava: Pita od naranče i čokolade koja se ne peče

 

Prošlo je nešto više od mjesec dana otkad sam se u šarolikom društvu uputila po neke divne, sasvim nove gastro priče u susjednu nam Sloveniju. Jer neke priče traže više vremena da bi se ispričale onako kako spada.


Kad mi je kao hrvatskoj gastro blogerici stigao poziv za druženje u sklopu projekta Foodcards from Slovenia, priznajem da mi je trebalo par dana da se odlučim na putovanje. Znam, kome normalnome treba i minuta da se odluči otisnuti na putovanje koje uključuje posjete raznim gradovima, poznatim gostilnama i restoranima, kuhanje s mladim slovenskim chefovima, degustaciju fantastičnih proizvoda lokalnih proizvođača i druženje ljudi iz Slovenije, Italije, Austrije, Srbije i Hrvatske?! Ali eto, u tom datom trenutku me luđački bolio zub. I taman sam nekako u to vrijeme bila dala otkaz i čekala odjavu kod poslodavca, kako bih se opet samozaposlila (da, opet jer sam to već davno prije bila) i „upisala“ se u freelance kategoriju (dok svi misle da sam nezaposlena, kako bi rekli u Croatian Tragedies).

Gostilna Rajh - 11 Gostilna Rajh - 11 (Foto: Sandra Rončević)

No kako mi je stvarno bio pun kufer svega, ove su mi kulinarske razglednice itekako bile potrebne. Kao što mi je i trebalo vrijeme da ih po povratku smisleno posložim u tekst dostojan njihove ljepote. Zato pišem s više od mjesec dana odmaka, iako sam još uvijek prepuna dojmova. Jer divne su nam kulinarske razglednice priredile Goga i njena ekipa kao predvodnici brenda Best Press Story čiji je cilj kroz ovakva studijska putovanja promovirati slovenski turizam i sve ono što Slovenija nudi, a nudi pregršt toga. Koja genijalna ideja!


Kod Pintaričevih u Gostilni Rajh


Put smo započeli vožnjom prema Prekmurju. Na nešto više od dva sata vožnje od Zagreba, dočekao nas je najširi mogući osmijeh gospođe Tanje Pintarič, vlasnice restorana Gostilna Rajh (gostilna je u obitelji već četiri generacije, a gospođa Tanja je prva žena u obitelji na čelu restorana), koja nam je zaželjela dobrodošlicu i odmah nas povela u prekrasno dvorište s divnim vrtom kako bismo se osvježili dobro ohlađenim pjenušcem vinarije Puklavec Family Wines, ali i zajedno s njezinim sinom Leonom, mladim, veselim i druželjubivim kuharom, zajedničkim snagama pripremila ručak za našu družinu (mislim, mi smo se blogerski naguravali, klikali, postali, lupali boomerang, nešto sjeckali i malo mijesili, a Tanja i Leon su odradili lavovski posao).

Gostilna Rajh - 10 Gostilna Rajh - 10 (Foto: Sandra Rončević)

Na jelovniku se našao svježe prženi langaš s umakom od kiselog vrhnja, naribanom prekmurskom šunkom i svježim hrenom, mladim češnjakom, rotkvicama i sjemenkama konoplje, potom hladna juha od krastavaca i kopra prelivena finim Kocbek bučnim uljem (koje nas je vjerno pratilo tijekom cijelog putovanja) pa pileći paprikaš kuhan u kotliću na otvorenoj vatri te poslužen uz dödole ili ono što bismo mi nazvali bijelim žgancima i na kraju predivan domaći sladoled od bazge s kandiranim đumbirom, ekspandiranim amarantom i medom. Uz osvježavajući sladoled, na kraju posebno vrućeg ljetnog dana, nam je poslužen i mirisni Puklavčev traminer iz edicije Seven numbers. Kako kažu u vinariji, označavanjem svojih jedinstvenih vinograda sa sedam znamenki, u mogućnosti su slijediti svaki grozd do njegove izvorne lokacije.

Gostilna Rajh - 5 Gostilna Rajh - 5 (Foto: Sandra Rončević)


Gostilna Rajh, članica udruženja Jeunes Restaurateurs d'Europe (JRE) i Chaine des Rotisseurs, nalazi se u Bakovcima, na samom ulazu u Mursku Sobotu, i to na samo pola sata vožnje od našeg Međimurja. I pravi je mali gurmanski raj koji će očarati i najzahtjevnija nepca. Spremam se vratiti, još malo podružiti se s Tanjom i Leonom te isprobati još neka tradicionalna prekmurska jela na Rajhov način. Ako ste u prolazu, svratite i vi ili se ciljano uputite na izlet do Murske Sobote. Vrijedi svakog kilometra.


Ne možete iz Prekmurja bez prekmurske gibanice


Da, prekmurska gibanica je okusom isto što i međimurska gibanica, ali ipak postoje razlike u samoj pripremi. Prekmurska je malo bogatija slojevima, sastoji se od duplih slojeva nadjeva od oraha, maka, sira i jabuka. I mi smo je probali u slastičarnici Praline, odmah po dolasku u Terme 3000 u Moravskim Toplicama gdje nam je bilo organizirano noćenje. I to ne samo u izvornoj varijanti, već i u modernoj izvedbi koju potpisuje slastičar Danilo Kozar.

Sandra u Sloveniji - 6 Sandra u Sloveniji - 6 (Foto: Sandra Rončević)

Iako je ova Kozarova zanimljiva i kremasta, ja prednost dajem onoj tradicionalnoj jer osim što osjećam veliko poštovanje prema izvornim, tradicionalnim receptima, volim i kad u ustima imam slasni zalogaj koji dugo žvačem. Znači, u toplicama se možete lijepo odmoriti i naspavati, osvježiti i duh, i tijelo, odmoriti od svega, ali i guštati u pravoj prekmurskoj gibanici.


A u Murskoj Soboti smo otkrili i još puno gurmanskih kutaka i uživali u tradicionalnim prekmurskim okusima.


Hranilnica prekmurskih dobrot, turistički ured koji nikako nije samo to


Radi se o mjestu koje odiše toplinom i gostoljubivošću, koje u sebi krije sve ono što Prekmurje jest i što nudi svojim stanovnicima i gostima, i turistički ured, i mala trgovina krcata lokalnim proizvodima s naglaskom na bučino ulje, bučine koštice u raznim varijantama, čokolade s bučinim košticama, džemove od bundeve i bučinih koštica, a samim time i degustacijska stanica, i klupa za odmor, i kutak za toplu riječ, i hrana za sva čula. Sve je to Hranilnica prekmurskih dobrot, baš kako joj samo ime govori.

Hranilnica prekmurskih dobrot - 2 Hranilnica prekmurskih dobrot - 2 (Foto: Sandra Rončević)

Nalazi se u samom centru Murske Sobote i mjesto je koje svakako treba posjetiti. Iz Hranilnice sam izišla bogatija za par vrećica bučinih sjemenki u čokoladi i za jedan bundevasti džem koje sam kupila te za divnu Tradicionalnu prekmursku kuharicu autora Mateja Fišera kojom su me darivali. Još mantram što ću prvo iz nje skuhati.


Murska Sobota je centar bograča


Znate li što je bograč? Ja nisam imala pojma, ali sam jako brzo saznala, i to iz prve ruke. Bograč je nešto kao gulaš, ali se obavezno kuha od tri vrste mesa, od kojeg jedno mora biti divljač. Tradicionalno se sprema vani, na otvorenoj vatri u kotliću i od tekućine mu se dodaje isključivo vino. Slovenci kažu da bograč nije bograč, ako ga se podlijeva vodom, kao i da nije dobar, ako nije tako gust da u njemu uspravno stoji žlica kad ju upiknete. Mi smo bograč degustirali u hotelu Diana u Murskoj Soboti koji je ujedno i domaćin tradicionalne bogračijade koja je bila u najavi tih dana. U Fišerovoj kuharici imam recept za bograč i sve si nekako mislim kako bi tu živopisnu kuharicu bilo jako lijepo početi otkrivati baš preko ovog recepta. Javim kako napredujem.

Sandra u Sloveniji - 4 Sandra u Sloveniji - 4 (Foto: Sandra Rončević)


Bučino ulje je obilježilo i jednu posebnu ljubav


U Prekmurju baš vole slatko! A vole i na sladak način započeti ljubavnu priču, baš kao što je to bila priča Tomaža Sotošeka i Jasmine Passero Sotošek. Ovoj su ljubavnoj, a kasnije i poslovnoj priči kumovale ručno rađene praline s bučinim uljem koje je Tomaž napravio kako bi ih na prvom spoju poklonio sadašnjoj supruzi Jasmini. Danas se upravo te ručno rađene praline, kao i mnoge druge prekasrno pakirane praline i originalne čokolade prodaju u trgovini Passero u Tešanovcima nadomak Moravskih Toplica. No kako je Tomaž sa svojim slasticama ušao u Jasmininu tradicionalno mesarsku obitelj, u njihovoj trgovini ne manjka ni finih suhomesnatih proizvoda, lijepo pakiranih komada mesa i domaćih pašteta. Njihovu trgovinu nikako ne smijete propustiti ako se uputite u gastro avanturu po Prekmurju. I probajte te Tomažove famozne praline s bučinim uljem, mene su skroz osvojile! A i naše Talijane iz skupine koji se nisu mogli načuditi tom originalnom spoju.

Piknik Ptuj - 4 Piknik Ptuj - 4 (Foto: Sandra Rončević)

Ptuj i jedan sasvim drugačiji Piknik


Gastro razglednice smo nastavili ispisivati u Ptuju, točnije u Dominikanskom samostanu koji datira iz 1230. godine. Njegova se svrha mijenjala kroz godine, 1785. godine je zatvoren, a 1786. pretvoren u vojnu bolnicu i toj je svrsi služio sve do 1923., da bi 700 godina kasnije bio otkupljen od strane gradskih vlasti i pretvoren u muzej i arhiv, a danas je u njemu smješten fantastični kongresni centar. Moram priznati da su me ta njegova multifunkcionalnost i unutrašnja moderna arhitektonska rješenja totalno oborili s nogu. U glavnom brodu nekadašnje crkve smještena je ogromna pozornica i gledalište i tamo se danas održavaju koncerti i predstave, zamislite! Ipak, njegov izvorni klaustar (pravokutno unutarnje dvorište obično trijemovima na stupovima) s početka 13. stoljeća i dalje plijeni svojom netaknutom arhitektonskom ljepotom.

Sandra u Sloveniji - 3 Sandra u Sloveniji - 3 (Foto: Sandra Rončević)


Ovaj se centar koristi za razna događanja pa smo tako i mi, i naši domaćini Perutnina Ptuj i vinarija Pullus na vanjskom dvorištu uz rijeku Dravu imali pravi pravcati piknik. Dočekao nas je majstor od roštilja, chef Dejan Mastnak iz restorana Tri lučke iz Krškog s cijelom mašinerijom Weber roštilja i mesa u izobilju. Naime, chef Mastnak vodi i Weber akademiju pa se od njega može itekako puno toga naučiti. No mi smo učili usput, uz graju i smijeh. No brzo smo dovedeni u red i podijeljeni u timove pa smo se uhvatili posla kako bismo zajedno sa spretnom Mastnakovom ekipom priredili ručak. Našlo se tu raznih divota od gurmanskih sendviča preko fino pečene piletine s popečcima od krumpira zvanim krumpantoč, ali i desert pečen na roštilju. Da, jeste li znali da se i cheesecake s limetom može ispeći na Weberovom roštilju? Peče se pokriven, oko 20 minuta na temperaturi od 100°C i služi s maceriranim jagodama i sladoledom od vanilije. Ludilo od deserta, vjerujte mi!


Iz Ptuja smo krenuli natrag prema Murskoj Soboti, ali smo se prije zaustavili na još dvije važne gastronomske točke. I bila bi prava šteta da nismo!


A nakon piknika još mesa jer Šunkarna Kodila se ne izostavlja s gastro rute


Raj za mesoljupce, Šunkarna Kodila je sve što želite posjetiti na jednom mjestu, i trgovina, i restoran, i pogon za dimljenje i šušenje prekmurskih šunki posebne po tome da nema kosti, ali i pršuta od svinja koje se uzgajaju isključivo u Prekmurju te pršuta od mangulica.

Šunkarna Kodila - 2 Šunkarna Kodila - 2 (Foto: Sandra Rončević)

Jednom kad uđete, ne znate točno kad ćete izaći jer ovdje možete kupiti baš sve, od šunke, mesa, bučinog ulja, čokolade i lokalno proizvedenog povrća. Ako se popnete na krov, pred vama će se otkriti prekrasni restoran u kojem možete probati sve što proizvode simpatični i gostoljubivi vlasnici Helena i Janko Kodila. Budući da smo mi htjeli vidjeti baš sve, nas su proveli kroz pogon, pokazali im kako oni obrađuju, dime i suše svoje suhomesnate proizvode, a tek onda smjestili za stol i ponudili nas prekmurskom šunkom, njihovom salamom, lardom, toplim hrskavim čvarcima kojih svaki dan naprave oko 300 kg te odreskom od mangulice.

Jesam li rekla da je ovo raj za mesoljupce? I ne, ovdje se nikako ne gleda na sat. Ovdje vrijeme ne postoji. Zabilježite si ovo ime i svakako skoknite do Kodilinih, uvjerit ćete se da sam točno opisala doživljaj.


Lušt, ime za slovenske rajčice


Predah od mesa smo napravili posjetom mjestu koje miriši na stotine vrsta divnih rajčica. Lušt je puno više od niza staklenika u kojem se na najmoderniji način uzgajaju rajčice. Lušt je mjesto u kojem rajčice mirišu kao rajčice i imaju okus po rajčicama, bez obzira što se uzgajaju tijekom cijele godine i to u staklenicima. Prošetali smo jednim staklenikom koji je napravljen kao izložbeni staklenik i u njega možete ući na vođenu turu uz plaćenu ulaznicu, ali isto tako možete probati sve i jednu rajčicu koja vam privuče pažnju. Mi jesmo, iako je mjesta u želucu bilo jako malo. No tim divnim, sočnim i mirisnim rajčicama je tako teško odoljeti, stvarno ne znaš za kojom bi prije posegnuo.

Lušt - 2 Lušt - 2 (Foto: Sandra Rončević)

Rajčica proizvedena u ovim staklenicima se proizvodi isključivo za slovensko tržište i opskrbljuje čak 70% ukupnog tržišta. Vode se motom „slovensko za Slovence“ i iako je njihova rajčica cjenovno skuplja od ostalih rajčica koje se nude na tržištu, Slovenci ju rado kupuju. Osim staklenika, ovdje se nalazi i kafić u kojem možete popiti kavu te degustirati rajčice, ali i trgovina u kojoj možete kupiti sve što vidite u stakleniku. Ono što me posebno fasciniralo, i ovdje možete kupiti sve ostale proizvode lokalnih proizvođača iz Prekmurja koji nemaju veze s rajčicama. Svi su se udružili i rade jedni za druge i divan su primjer zajedništva i podržavanja jačanja lokalnog gospodarstva. Mislim da bismo od njih stvarno mogli puno toga naučiti.


No ovdje nije kraj mojim gastro razglednicama iz Slovenije jer ostala su još dva dana, dva grada i još puno divnih priča, no o njima čitajte u nastavku, a sad pogledajte galeriju slika kojima se i ja rado vraćam.
 

  • #savjeti za putovanja
  • #sandra rončević
  • #Slovenija
  • #gastroputopis
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Kremasto varivo s piletinom i njokima recept
U jednom loncu
Fino i lako se sprema: Pileće varivo s njokima pravi je izbor za studeni
Skrivene prijetnje iz kuhinje: 10 namirnica koje mogu biti opasne ako u njima pretjeramo, ili ih pripremamo na pogrešan način
Tamna strana
Skrivene prijetnje iz kuhinje: 10 namirnica koje mogu biti opasne ako u njima pretjeramo, ili ih pripremamo na pogrešan način
Zašto je moja prometna traka uvijek najsporija? Odgovor na pitanje kako je nastao Murphyjev zakon
Istina ili mit?
Zašto je moja prometna traka uvijek najsporija? Mogući odgovor na svakodnevno pitanje
Autentičan seoski mir s pogledom na planinu: Topla baza za istraživanje Velebita
Pod Velebitom
Autentičan seoski mir s pogledom na planinu: Topla baza za istraživanje Velebita
Kako "efektom grude snijega" možemo promijeniti svijet: Zeleni savjeti Marine Matijević koje svi trebamo čuti
#neOKOLIŠaj
Kako "efektom grude snijega" možemo promijeniti svijet: Zeleni savjeti Marine Matijević koje svi trebamo čuti
Nježan, flafast i miriše na maslac: Kako napraviti savršeni francuski omlet
Rola se poput tepiha
Nježan, mekan i miriše na maslac: Kako napraviti savršeni francuski omlet
Omiljeni recept Stjepana Vukadina: Savršenstvo okusa u samo 3 sastojka
Korak po korak
Omiljeni recept Stjepana Vukadina: Savršenstvo okusa u samo 3 sastojka
Jednostavna, ukusna i zdrava: Pita od naranče i čokolade koja se ne peče
Za 15 minuta
Jednostavna, ukusna i zdrava: Pita od naranče i čokolade koja se ne peče
Stabljike celera zašto su dobre za zdravlje
5 eura za kilogram
Bez ovog povrća nema niti jedne dobre juhe i variva, a čini čuda za zdravlje
Mesne okruglice u kremastom umaku recept
Nećete im moći odoljeti
Imamo recept za najbolje mesne okruglice, a poslužuju se u divnom kremastom umaku
Tjedni jelovnik naopaka jela od 3.11 do 9.11. 2025.
Tjedni jelovnik
"Naopaki", ali tako dobri recepti: 7 prefinih jela u kojima ćemo uživati do nedjelje
Zimska idila: odmor u Gorskom Kotaru
Za cijelo društvo
Idilične kuće za odmor u Gorskom kotaru u kojima ćete provesti najzabavnije zimske vikende ili Novu godinu

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
U padu teretnog zrakoplova najmanje sedam poginulih
Užas u SAD-u
FOTO/VIDEO Srušio se avion, ima poginulih i na tlu: "Pretvorio se u vatrenu kuglu"
Pobjegao opasni kriminalac iz psihijatrijske bolnice: Strahuje se da će ostvariti svoju grozomornu prijetnju
Drama u Njemačkoj
Opasan kriminalac pobjegao iz psihijatrijske bolnice: Strahuje se da će ostvariti svoju grozomornu prijetnju
Anušić osudio incident u Splitu: To samo šteti hrvatskoj državi
Aktualne teme
Anušić: "Pustite više nek' ide tamo gdje joj je mjesto, u muzeje, u vražju mater"
show
Thompson oštro odgovorio Tomaševiću
oštra reakcija
Thompson odgovorio Tomaševiću: Objavio dokument koji mijenja sve?
Janica Kostelić na premijeru filma Ivice Kostelića došla s partnerom
rijetki prizori
Janica Kostelić na važan događaj svog brata stigla s partnerom, kojeg inače skriva od javnosti
Alen Vitasović u iskrenom razgovoru govori o borbi s alkoholom, ljubavi i povratku na veliku pozornicu!
''meni je žao...''
Iskreni intervju Alena Vitasovića: ''Alkohol mi je uništio pola života, u neku ruku još ga uništava''
zdravlje
Tko ima pravo na inkluzivni dodatak, a tko nema?
Financijska potpora
Tko ima pravo na inkluzivni dodatak, a tko nema?
Ovo područje na licu nikada ne smijete dirati – evo zašto ga zovu “trokut smrti”!
Važno!
Ovo područje na licu nikada ne smijete dirati – evo zašto ga zovu “trokut smrti”!
Nevjerojatno otkriće: COVID cjepivo pomaže u borbi protiv ove teške bolesti!
Rezultati su nevjerojatni
Nevjerojatno otkriće: COVID cjepivo pomaže u borbi protiv ove teške bolesti!
zabava
Kako postaviti suncobran na zatvoreni balkon? Urnebesna majstorija nasmijala prolaznike
Zanimljivo rješenje
Kako postaviti suncobran na zatvoreni balkon? Urnebesna majstorija nasmijala prolaznike
Nova turistička atrakcija u Vodicama! Pogledajte tko se šeće rivom
Novi posjetitelj
Nova turistička atrakcija u Vodicama! Pogledajte tko se šeće rivom
Pokušala ući u auto, ali nešto ju je spriječilo! Vidite li strašan detalj ispod kvake?
Arahnofobija
Pokušala ući u auto, ali nešto ju je spriječilo! Vidite li strašan detalj ispod kvake?
tech
Tehnologija ne može baš sve: Izgubio se u šumi, za pomoć pitao AI pa se našao u još većim problemima
Poruka HGSS-a
Tehnologija ne može baš sve: Izgubio se u šumi, za pomoć pitao AI pa se našao u još većim problemima
Starlink je na prvoj liniji udara nepredvidljive prijetnje iz središta Sunčevog sustava
Više satelita - veća opasnost
Starlink je na prvoj liniji udara nepredvidljive prijetnje iz središta Sunčevog sustava
On može zaustaviti AI: Tko je ovaj čovjek i kakva je njegova moć nad OpenAI-jem?
Sigurnost prije profita
On može zaustaviti AI: Tko je ovaj čovjek i kakva je njegova moć nad OpenAI-jem?
sport
HRVATSKA – FARSKI OTOCI Evo kad počinje prijenos, u akciji nova imena
NA NOVOJ TV I GOL.HR-U!
HRVATSKA – FARSKI OTOCI Evo kad počinje prijenos, u akciji nova imena
Drama u taboru Celte Vigo: Pokvario im se avion, nisu mogli doći u Zagreb
otkazali trening
Drama u taboru Celte Vigo: Pokvario im se avion, nisu mogli doći u Zagreb, javili su da ništa od zakazanog termina
Rijeka promijenila ime stadiona: Više se neće zvati Rujevica
pala je odluka
Rijeka promijenila ime stadiona
tv
U dobru i zlu: Došao je trenutak istine - napokon će se sve saznati
U DOBRU I ZLU
U dobru i zlu: Došao je trenutak istine - napokon će se sve saznati
Kumovi: Ne mogu više izdržati razdvojenost - napokon su popustili ljubavi
KUMOVI
Ne mogu više izdržati razdvojenost - napokon su popustili ljubavi
MasterChef: U moru tekućih krema Antonija i Damjan osvojili karticu! Ostali dobili jezikovu juhu!
ŽIRI RAZOČARAN
U moru tekućih krema Antonija i Damjan osvojili karticu! Ostali dobili jezikovu juhu!
putovanja
Omiljeni recept Stjepana Vukadina: Savršenstvo okusa u samo 3 sastojka
Korak po korak
Omiljeni recept Stjepana Vukadina: Savršenstvo okusa u samo 3 sastojka
Stabljike celera zašto su dobre za zdravlje
5 eura za kilogram
Bez ovog povrća nema niti jedne dobre juhe i variva, a čini čuda za zdravlje
Jednostavna, ukusna i zdrava: Pita od naranče i čokolade koja se ne peče
Za 15 minuta
Jednostavna, ukusna i zdrava: Pita od naranče i čokolade koja se ne peče
novac
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
Direktori vodećih investicijskih banaka: Slijedi preokret, pripremite se na značajan pad dionica
Sudar sa stvarnošću
Direktori vodećih investicijskih banaka: Slijedi preokret, pripremite se na značajan pad dionica
Mađarska ostaje bez ruske nafte - i sada se mora pomiriti s Hrvatskom
brak iz interesa
Mađarska ostaje bez ruske nafte - i sada se mora pomiriti s Hrvatskom
lifestyle
Elin Kostelić u maloj crnoj haljini i gležnjačama na premijeri filma 'Freedom'
Stajling za premijeru
Elin Kostelić: Mala crna haljina i obične gležnjače za izdanje koje slavi jednostavnu eleganciju
Tko ima pravo na inkluzivni dodatak, a tko nema?
Financijska potpora
Tko ima pravo na inkluzivni dodatak, a tko nema?
Najpopularnija imena za djevojčice i dječake u 2025. godini
Stigli podaci
Jeste li iznenađeni? Ovo su najpopularnija imena za dječake i djevojčice u 2025. godini
sve
HRVATSKA – FARSKI OTOCI Evo kad počinje prijenos, u akciji nova imena
NA NOVOJ TV I GOL.HR-U!
HRVATSKA – FARSKI OTOCI Evo kad počinje prijenos, u akciji nova imena
Elin Kostelić u maloj crnoj haljini i gležnjačama na premijeri filma 'Freedom'
Stajling za premijeru
Elin Kostelić: Mala crna haljina i obične gležnjače za izdanje koje slavi jednostavnu eleganciju
Thompson oštro odgovorio Tomaševiću
oštra reakcija
Thompson odgovorio Tomaševiću: Objavio dokument koji mijenja sve?
Bled zimi
Uz Crno jaje

Zimska bajka u srcu Alpa: Super ponuda za Bled i Bohinj i odmor iz snova

Bez obzira koju destinaciju odabrali, u srcu slovenskih Alpa čeka vas zima koja grije dušu, puni pluća i pretvara svaki dan odmora u čisti užitak. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Koča Ojstrica - 5 Putovanja
    Odmor za 10!

    Kućica na Velikoj planini sa saunom u kojoj ćete zaboraviti na sve brige

  • ŽBV – Vlakom i biciklom do Bohinja - 4 Putovanja
    Na dva kotača

    Raj za bicikliste: Otkrijte "Željezničko-biciklistički vikend", avanturu koja se ne zaboravlja

  • Bled zimi Odabrano
    Uz Crno jaje

    Zimska bajka u srcu Alpa: Super ponuda za Bled i Bohinj i odmor iz snova

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Pun ti je kufer
uvijek istih priča i tema?

Prijavi se na naš
newsletter
i vidjet ćeš
da ćemo kliknuti ;)

Please don't insert text in the box below!
close