Od 14. lipnja do 15. srpnja Strossmayjerov trg u Zagrebu bit će mjesto održavanja zabavnog festivala po imenu Foodballerka.

Opojni mirisi kao magnet će privlačiti sve koji vole uživati u hrani. Time će nam pripremiti sla(s)ne varijante piletine i povrća, Wurst bar ponudit će svoje legendarne kobasice, The Garden Bar&Kitchen osim craft piva sprema BBQ krilca, popcorn chicken i čips od batata. Kitchen&Grill Plac uz svoje šarene burgere donosi i krumpiriće u bojama, BarBaQ nudi delicije iz smokera - svinjska rebarca, goveđa rebra i prsa, Haustor Haus ponudit će talijanske delicije focaccie i raznorazne varijante hrskutavih krumpirića, a 50 A Burger & Champagne Bar dolazi s kombinacijama od 0,5 i 1 kg pilećih krilaca za ekipu uz umak od plavog sira i hitom Orange Batidom.

El Toro ističe Beef Quesadilla, Good Food donosi 3 veličine “Ronalda” - direktno iz njihova ručno izrađenog smokera uz osvježavajuće salate i burgere. Rougemarin dovodi i svog mlađeg brata, Bagel & Lobster bar, s inovativnim bagel pecivima i sendvičima, a OLI house ponosi se brkatom ekipom i “chicketinom”. Rougemarin Rougemarin (Foto: Goran Kovačević) Organizator prvi put uvodi craft pivo, čime dodatno povećava kvalitetu Festivala. The Garden Brewery pripremio je posebno pivo za Foodballerku – World Cup Lager u ograničenim količinama, no i bogatu craft ponudu točenog, kao i piva u limenkama. Na Festivalu vas čekaju i grickalice koje će vam ponuditi hostese na četiri kotačića, kao i dodatne količine Zvijezda majoneze, a svi koji donesu police Croatia osiguranja gledat će utakmice iz udobnih stolaca.

Na festivalu će biti zastupljeni i predstavnici drugih “tekućih gušta” - osim piva tu su i barovi - Cocktail bar by Rakijarnica/Mangosta ugostio je poznatog putopisca i koktel-majstora Tomislava Perka, koji priprema svjetske koktele i voćne salate, Gost&Ona najavljuje Mohito i družinu uz Maradonu i Pelea, GINgle bells priprema lude kombinacije s džinom, Jamnica cocktail bar posebno je osmislio sjajne koktele kao što je Wine Cooler - rashlađivanje na max. Pop-up bar GuMMenYak “koktelizirat” će na najjače, kreativne koktele začiniti letećim medvjedićima, a spremna je i dječja varijanta.

Korak po korak i stigli smo do slatkih iznenađenja - Milky je spreman s kraljevskim okusima palačinki, Time ponosno predstavlja ljetnu fritulu s jagodama i semifreddom, a tu su i Good Food deserti u teglicama.

Radno vrijeme Foodballerke je od ponedjeljka do četvrtka od 12 do 23 h, petkom od 12 do 1, subotom od 11 do 1 i nedjeljom od 11 do 23 h. Ulaz na Festival je besplatan. El Toro El Toro (Foto: Goran Kovačević)
Posjetitelji festivala moći će uživati u raskošnom glazbenom programu te koncertima grupa Psihomodo Pop, Soul Stash, One Dread, B and the Bops, Kuzma&Shaka Zulu, Bolesna braća, Gustafa i legendarnih Songkillersa. Na plesne vragolije pozivaju i sjajni DJ'i, kao npr. Phat Phillie, Tom Polo, William Collins, Didi i Slavin Balin.

Pripremljen je i poseban dječji kutak gdje će maleni uživati u kreativnim radionicama, “napuhancima” i bungee jumpingu, a o njima će se brinuti edukatori agencije Zagi Eventi. Pjesnik Matko piše pjesme na pisaćoj mašini, a Nogometne ikone pozivaju na nogometni kviz i večer poezije. Terrible Creations osmislit će ludo zabavne igre, prijave primaju na svom Facebooku. Svakako isprobajte i Freeze Corner by Gol.hr i odmorite se na Buddy Benchu Radija 101.

Prvi će put na ovakvom Festivalu majke na posebnom mjestu unutar dječje zone moći nahraniti i presvući svoje bebe, a HIPP je pripremio i prodaju dječje hrane po promotivnim cijenama. Organizator je osigurao i veliki ekran za gledanje utakmica hrvatske reprezentacije, no navijanje je uvijek dobrodošlo i u Grill Zoni, gdje će se budno pratiti sve utakmice Svjetskog prvenstva.

Više o programu i sadržajima Foodballerke pratite na Facebook stranicama festivala. El Toro El Toro (Foto: Goran Kovačević)

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju