Niste još čuli za Taste of Croatia? Zamislite ovakvu situaciju. Vozite se bespućima Hrvatske, jako ste gladni, i želite pojesti nešto fino, domaće, i s garancijom da je netko napisao iskrenu i poštenu recenziju o tom restoranu/konačištu/OPG-u? Vrijeme je da kliknete na stranicu TOC-a, i prepustite se vrhunskim stručnjacima, poznatim gastro blogerima, koji stvarno znaju i vole kvalitetno piti, jesti i pisati o tome.

Vodič Taste of Croatia nastao je 2011., a osnivači su bili Goran Zgrablić (Pula), Lada Radin i Morana Zibar (Zagreb) te Marinela Prodan (Rijeka). Proizvod je dobre volje i entuzijazma iskusnih gastro blogera, s ciljem predstavljanja najboljeg od hrvatske enogastronomije, temeljen na neposrednim iskustvima i osobnom pristupu. Projekt je u početku zamišljen kao pomoć stranim putnicima, ali je tijekom godina postao pouzdana početna točka za istraživanje lokalne ponude i domaćim hedonistima, kao i svima kojima su hrana i piće više od zadovoljavanja fizioloških potreba. Na platformi Taste of Croatia nema plaćenih oglasa, PR tekstova, ili pisanja recenzija na slijepo. Vjerodostojno, ležerno i nezavisno prenosimo vlastita iskustva.


Kako bi naglasili interaktivnost novog weba, Tejsteri su u sklopu predstavljanja organizirali više radionica na kojima su gosti sami sudjelovali u pripremi jela - koja su potom pojeli. Mijesila se tjestenina, filetirale su se ribe uz stručni nadzor Mihaela Tomića, krčkao se žgvacet od kokoši, papali kolači iz pizzerije O'Hara, dok su na terasi braća Čučković na roštilj bacila nekoliko fiorentina, svinjskih i junećih rebrica, pljeskavica i kobasica. Dakle, totalni hit!


Ponuđene gastro divote bile su samo djelić sadržaja o kojima već tri godine svakodnevno piše kolektiv Taste of Croatia, kako bi predstavili fantastične proizvode koje u neposrednoj okolini rade neki divni ljudi. Upravo zato posebno im je bilo drago predstavljanje održati na Tavanu, mjestu na kojem se sada već redovito održava Mali Plac, gdje sve više i više zainteresiranih potrošača može zadovoljiti svoje potrebe za iskrenom i prirodnom hranom.


Jedna od osnivačica, Lada Radin, ponosno se pohvalila: "Nezavisni enogastronomski vodič s dušom Taste of Croatia, na tržištu prisutan od 2011. kao web-portal i mobilna aplikacija za sustave Android i iOS, dokopao se trogodišnjeg cilja: redizajn web-stranice omogućava puno veći angažman korisnika te stvaranje zajednice koja objektivnije, kroz određen broj nezavisnih recenzija korisnika, procjenjuje enogastronomsku ponudu diljem Hrvatske. Pisanjem recenzija (na engleskom ili hrvatskom jeziku) svaki korisnik s vremenom će osvijestiti što je za njega dobra „vrijednost za novac“, a vlasnici restorana, vinari i proizvođači hrane dobit će direktan povrat informacije o onome što nude. Kao i od samog početka, upis u bazu Taste of Croatia potpuno je besplatan, a uvjet je da su vaše proizvode članovi tima propustili kroz prste i nepca!"


Također, uvedene su nove kolumne koje uredništvu daju više prostora za pisanje o događanjima na domaćoj, ali i stranoj enogastro sceni (Bila, jela, pila; Odbjeglo prase; Faces & places), vinima (Bottle Battle; Čašne sestre), restoranima (Eatlist; Recenzije) te nakuhavanju (Što se kuha; Taste of things to come). Baza lokalnih i tradicionalnih jela i proizvoda (Foodventory - things to try) značajno je nadopunjena i sadrži više od 200 unosa.


Uglavnom, kao i na prošlim tulumima, niste znali gdje biste sa sobom od divnih okusa i mirisa, djeca su radila tjesteninu u Manjadinoj mini-školi, gurmani se sladili slanim i slatkim delicijama, zalijevali vrhunskim vinima i najboljim pivima Hrvatske (Zmajske pivovare i Nove Runde)... Kapa dolje TOC-ovcima, i još puno uspješnih recenzija i obilazaka. Mi im vjerujemo!


Kontakt: Lada Radin
www.tasteofcroatia.org

phone +385 91 250 7511
email: lada.radin@tasteofcroatia.org
twitter: twitter.com/tasteofcroatia
pinterest: http://www.pinterest.com/ tasteofcroatia
facebook: facebook.com/ tasteofcroatia

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju