PLEŠIVAČKI PURTUGISCI I PJENUŠCI
Boćarski dom, 7.,8.,9. studeni 2014.

Program
Petak: Otvorenje manifestacije: 11h uz prisustvo županije i Grada Jastrebarskog. Cjelodnevni sadržaj gdje će svi sudionici izlagati i prodavati svoje proizvod, između ostalog pečenje i prodavanje štrukli na licu mjesta, sudjelovanje restorana Karlo sa par poznatih kuhara (Barbierri, Karlo, Tomislav, Roland ...) i sve će biti popraćeno tamburaškim sastavom.

Subota: Otvorenje: 10 h. Ugostiteljska ponuda unutar Boćarskog doma, s našim poznatim kuharima, degustacije i prodaja vina, i ostalih domaćih proizvoda. U 15h  krštenje mošta.

Nedjelja: Početak u 10h. Izravno javljanje u eter te pozivanje svih građana Grada Zagreba na ''nedjeljni mešni obed'' i na dobru kapljicu. U 17h počinju tamburaši.

U sklopu obilježavanja Dana grada Jastrebarsko te nadolazećeg blagdana Sv. Martina - Grad Jastrebarsko, Turistička zajednica grada Jastrebarsko i Klub prijatelja dobrog vina, organizirat će u utorak, 11.11.2014. za sve ljubitelje vina, humora i veselog druženja, manifestaciju Martinje u Žitnici.

Osim kušanja vrhunskih vina i novih proizvoda jaskanskih vinara, posjetitelji će moći vidjeti tradicijski i vrlo humorističan običaj krštenja mošta i uživati u glazbi tamburaškog sastava Fini dečki.
Manifestacija će se održati u Žitnici perivoja dvorca Erdody, u periodu od 18 do 20 sati.

Plešivički vinari organizirati će proslavu blagdana sv. Martina na svojim gospodarstvima, a Martinje otvorenog tipa organizira Vinska kuća Jana, u subotu 8.11. večera koja će sadržavati prigodni meni (juha, patke, krvavice, češnjovke, bunceki, prilozi, salate, neograničena konzumacija pića) počinje u 21 sat, a za zabavu će se pobrinutidva benda i neizostavni Biškup koji održava ceremoniju krštenja mošta.

Cijena večere je 150,00 kn, a svi zainteresirani mogu se javiti direktno organizatorima na broj telefona 01 6287 372.


Ako pak više volite podrum Mladina, bacite oko na njihovu pozivnicu... Uglavnom, počinje fešta i pol!
 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju