Zagrebački Glavni kolodvor nekada je služio kao stjecište rokera, pankera, darkera i šminkera, koji bi se kao jedan stopili na bureku u limenci koje danas više nema. Stara zgrada kolodvora i danas ponosno stoji, ne bi joj škodila obnova, kao i neki događaj, a upravo se to dogodilo početkom ovoga tjedna – Cugfest je otvorio svoja vrata na zapadnoj strani kolodvora, u prostoru nekadašnjeg restorana.



A tamo – svega. Kao prvo, kuhana vina s vinske ceste grada Zagreba, pa shodno tome degustiramo ono Trupeljakovo, toplo i kuhano. Od istog proizvođača nismo stigli probati rakije rogačice i višnjevače, kao i specijalnu Medvišnju, ali za rakiju od šljiva iz Sirača srećom jesmo!



Tu je i štand s plodovima aronije, savršenom antioksidansu iz Vitadura, a naletjeli smo i na degustaciju četiri vrste sira O.P.G. Kušt iz Komina pored Zeline.



Dimljeni šuta dupe, aroma se pamti satima! Iznenađenje dana su bili proizvodi od Buče, i to ukiseljeni i sušeni, a sve ih proizvodi O.P.G. Lovro Lenac. Da, nismo imali pojma, ali jedva su nas otkinuli sa štanda.



I sušena buča je play of the day – nešto između rezanca i vrganja, totalno iznenađenje!



Kako ne bi nedostajalo deserta, pobrinuli su se ljudi iz O.P.G. Dario Dješka (Osijek), koji prodaju proizvode na bazi meda. Med s lješnjacima – tiha perverzija svake vjeverice, zakon!



Dakle, ako imate vremena, svakako navratite na skromne i nerazvikane autonomne, male i nerazvikane proizvođače koji po pristupačnim cijenama prodaju svoje ekološke, zdrave i inovativne proizvode na totalno neočekivanom mjestu – zagrebačkom Glavnom željezničkom kolodvoru. Možda je to baš prednost!? A ima i proizvoda od kože, nakita, knjiga i slikovnica, čak i sjajno Marinsko pivo, pa možete iznenaditi i one koji jedu jer moraju - uglavnom, za svakog ponešto!



Cugfest traje do 20. prosinca - obavezno naletite!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju