Kao i u stara vremena, vitezovi na konjima pokazat će koliko su spretni, a uživat ćemo i u njihovim dvobojima, kojima će se pokušati dokazati pred izabranim djevama. Posjetitelji će moći pogledati srednjovjekovni sajam i opskrbiti se različitim proizvodima. Cijeli dan se mogu razgledati vojni logori različitih viteških udruga. Osim što će možete uživati u njihovim živopisinim odorama, pokazat će vam svoje umijeće u baratanju srednjovjekovnim oružjem, a i sami ćete se moći iskušati u gađanju lukom i strijelom, baratanju mačevima, izraditi vlastitu pancirnu košulju ili grb...

Naravno da ne vole baš svi oružje. Čitavo popodne moći ćete uživati u srednjovjekovnoj glazbi i, naravno, plesu, kojem se možete pridružiti. Najmlađi mogu uživati u dječjem viteškom turniru, srednjovjekovnim igrama i predstavama. Svake godine posebnu pozornost privlače različiti programi s vatrom.

Dobru prihvaćenost Turnir duguje raznovrsnom programu namijenjenom svim kategorijama posjetitelja. Iskoristite priliku: iskoračite na jedan dan iz užurbanosti 21. stoljeća u tajanstveni svijet srednjega vijeka. Provedite dan daleko od svakodnevice, napunite baterije i ponesite lijepe uspomene iz stubičkog kraja. Ulaznice po cijeni od 20 kn za djecu, 40 kn za odrasle i 80 kn za obitelj mogu se kupiti po dolasku na lokalitet.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju