Znate li koja je razlika u proizvodnji američkog i škotskog viskija te kako se rješavaju intrigantni slučajevi suprotstavljenih viskija "blizanaca"? Želite li otići na virtualni izlet na Masterclass radionici u Campbeltown gdje vas čeka Springbank destilerija s 5 jedinstvenih single maltova, od suptilnog Hazelburna do dimljenog Longrowa?

Whisky Fair Zagreb - 3 Whisky Fair Zagreb - 3 (Foto: Whisky Fair Zagreb)

Sve to možete otkriti na jedinstvenom događaju koji u Zagrebu okuplja ljubitelje viskija 9. i 10. veljače u Plaza event centru. Očekuje se oko 3000 posjetitelja, poznavatelja i ljubitelja vrhunskog pića te više od 150 fantastičnih viskija. Svoju ponudu predstavit će svi vodeći hrvatski uvoznici i proizvođači, a dio proizvoda će se moći i kupiti po promotivnim cijenama. U subotu, 10. veljače pri kraju sajma održat će se i aukcija sajamskih velikana. 

Sajam će, uz džin koji je lani bio piće gost, ove godine pozvati i rum pa će ove godine ponuda biti još raznovrsnija.Tijekom prve tri godine na sajmu su se mogli isprobati škotski, irski, kanadski, američki i japanski viskiji, a bilo je i nekih posebnih boca (npr. japanski raritet Nikka from the Barrel, tajvanski Kavalan Sherry Cask, Glenfiddich 50 (izložbeni primjerak) i izuzetno rijetki Port Ellen iz 1976). 

Whisky Fair Zagreb - 9 Whisky Fair Zagreb - 9 (Foto: Whisky Fair Zagreb)

Ovogodišnji sajam će imati najbolju viski ponudu do sada te predstaviti neke nove brandove i ekskluzivne ponude na hrvatskom tržištu. Za znalce i one koji to žele postati u ponudi će biti viski i Masterclass radionice. Ako ste zainteresirani za nova znanja mudro je požuriti s kupovinom ulaznice jer je broj mjesta ograničen, a valja imati na umu da uključuju i ulaz na sajam.    

Posebnom ulaznicom za VIP trezor moći ćete kušati ekskluzivne viskije koji se ne mogu nabaviti u Hrvatskoj i limitirane svjetske serije uz vodstvo stručnjaka, a pratit će ih birani zalogaji.

U dobrom društvu U dobrom društvu (Foto: Whisky Fair Zagreb)

Požurite dok traje Early Bird razdoblje povoljnije cijene ulaznice, a uz svaku kupljenu ulaznicu posjetitelj dobiva i posebnu Glencairn čašu koju će koristiti koristiti za uživanje u whiskyju i na odlasku ponijeti kući.

Ulaznice i više informacija o sajmu potražite na stranicama sajma ili na Facebooku

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju