‘Hrvatska vinska cesta’ na 600 m² izložbeno-prodajnog prostora na Trgu bana Jelačića ponudit će vam vina stotinjak uspješnih vinara iz cijele Hrvatske. Manifestaciji se pridružilo i Udruženje vinarstva koje djeluje pri HGK s brandom ‘Vina Croatia – Vina Mosaica’, i reprezentativnim vinarima iz četiri regije: Slavonija i Hrvatsko Podunavlje, Dalmacija, Istra i Bregovita Hrvatska.

Uz središnji program u šatoru na Trgu bana Jelačića, manifestacija će se odvijati na još dvije lokacije – u Hotelu Dubrovnik, te u Hrvatskoj kući. Tako će Udruga Vinska cesta Grada Zagreba u Hotelu Dubrovnik organizirati predavanje na temu ‘Uloga autohtonih sorti vinove loze u razvoju vinarstva i vinskog turizma’, s kušanjem nekoliko sorti  hrvatskih vina.



U Hrvatskoj kući, udruga WoW (Women on Wine) koja okuplja jake ženske snage vinarstva, također će održati nekoliko zanimljivih radionica.
Na Valentinovo, 14. veljače, Hrvatska kuća organizira vinski maraton za zaljubljene parove, a posjetitelji će moći naučiti koja se pravila poštuju pri sljubljivanju vina i hrane, uz sir, čokoladu i tradicionalne hrvatske delicije.

Festival ljubavi i vina ‘Hrvatska vinska cesta‘ trebao bi prerasti u tradicionalnu manifestaciju, tako da obavezno uveličate njegovu premijeru!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju