Kušanje će i ove godine biti podijeljeno u dva vremenska okvira; od 14 – 16 sati biti će otvoreno za profesionalce (ugostitelje, sommeliere, vlasnike vinoteka i dr.), dok je degustacija za širu javnost predviđena od 16 – 19 sati. Svi zainteresirani za en primeur pozvani su registrirati se na stranicama www.vinistra.com ili www.vinistra.hr kako bi mogli sudjelovati na kušanju.



Na ovogodišnjem en primeur kušanju berbe 2013. karakteristike malvazija predstavit će Sandi Paris iz Hrvatskog sommelier kluba, karakteristike pošipa Saša Špranec, a graševina prof.dr. Edi Maletić. Vinistra će za tu priliku okupiti 41, Graševina Croatica 15, a Vina Dalmacije desetak vinara. Predsjednik Vinistre, Ivica Matošević najavit će zajednički projekt Hrvatske i Slovenije pod nazivom „Putevima Malvazije istarske/Po poteh istrske malvazije“.

En primeur degustacijama, tj. predstavljanjem mladih vina želi se profesionalcima u enogastronomiji prikazati potencijal berbe te im olakšati odluku o kupovini ili rezervaciji mladih vina, a zajedničkim nastupom vinara iz hrvatskih najznačajnijih vinskih regija želi se dodatno potaknuti kultura konzumiranja vina.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju