Kušanje će i ove godine biti podijeljeno u dva vremenska okvira; od 14 – 16 sati biti će otvoreno za profesionalce (ugostitelje, sommeliere, vlasnike vinoteka i dr.), dok je degustacija za širu javnost predviđena od 16 – 19 sati. Svi zainteresirani za en primeur pozvani su registrirati se na stranicama www.vinistra.com ili www.vinistra.hr kako bi mogli sudjelovati na kušanju.

U trendu Kuća za odmor na Cresu, Airbnb - 6 Pogled s terase je vau! 60 eura na noć: Mala kuća na Cresu za one koji na odmoru žude za mirom i tišinom Prodaja nekih vrsta iznutrica u SAD-u je zabranjene Od 1971. godine U Hrvatskoj se ovaj komad mesa može kupiti u bilo kojoj mesnici, a u SAD-u je prodaja zabranjena zakonom Kampiranje Zlatne godine Kako se nekoć kampiralo? 10 prizora koji bude sjetu, ali i smijeh



Na ovogodišnjem en primeur kušanju berbe 2013. karakteristike malvazija predstavit će Sandi Paris iz Hrvatskog sommelier kluba, karakteristike pošipa Saša Špranec, a graševina prof.dr. Edi Maletić. Vinistra će za tu priliku okupiti 41, Graševina Croatica 15, a Vina Dalmacije desetak vinara. Predsjednik Vinistre, Ivica Matošević najavit će zajednički projekt Hrvatske i Slovenije pod nazivom „Putevima Malvazije istarske/Po poteh istrske malvazije“.

En primeur degustacijama, tj. predstavljanjem mladih vina želi se profesionalcima u enogastronomiji prikazati potencijal berbe te im olakšati odluku o kupovini ili rezervaciji mladih vina, a zajedničkim nastupom vinara iz hrvatskih najznačajnijih vinskih regija želi se dodatno potaknuti kultura konzumiranja vina.