Kako smo već najavili, ovogodišnji, drugi po redu Hrvatski festival hrane & vina i opet se održava u zagrebačkoj Areni, od četvrtka 3. travnja do subote 5. travnja. Brojni domaći i strani proizvođači na svojim će štandovima ponuditi štošta zanimljivoga, a prvoga smo dana aparatom ulovili sljedeće...


Za početak, tu je ogroman štand sa čokoladama, prenesen sa sajma čokolada nedavno održanog u centru Zagreba. Ako se zadržite dulje od planiranog, tu kupite poklon za kuću!


Slane grickalice u tri varijante, od začinjenih do napalma!


Ljuto, ljuto, jako ljuto, jednostavno odmah morate do štanda s vinom, gdje vas među ostalima čekaju i Jakobović i legendarni Sontacchi sa svojim seksualnim Kitokretom, ali i sjajnim pinot noirom!


Na svakom koraku vas očekuje neka delicija, ima svega za kušanje, a neke se stvari moraju i platiti, poput fete soparnika (7 kn).


Naletjeli smo i na nevjerojatno meso iz tiblice (u masti!) na međimurskom štandu, na kojem se uz vino pušipel može degustirati i delicija od meda i bučinih sjemenki!


Od vina smo prvo posjetili radionicu crnih pinota koju su vodili Josip Korak i Jelena Šimić Valentić na svom prvom javnom nastupu nakom porodiljnog!


A onda smo obišli još par vinara, sjajnog Buhača i njegov cijenjeni merlot, zatim Matuška i dingače, vina Zvonka Bogdana,


Tikveša, Belja, sve do zadnjeg štanda - mlade vinarije Matković iz Orahovice koja nas je osvojila crnim pinotom i dizajnom. Ovo je jednostavno savršeno za poklon dragoj osobi!


Red vina, red čvaraka, talijansko pivo Menabrea, i morali smo kući. Znate što vam je činiti danas i sutra, brdo radionica je pred vama, vidimo se u Areni!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju