Zabavni park koji je za sve mlađe od 12 vjerojatno najsretnije mjesto na svijetu, ima razna pravila koja se unutar njega moraju poštivati. Tako su u Disneylandu zabranjene mnoge stvari, pa ćemo vas samo upozoriti, da unutar njega za početak, svakako zaboravite na selfie štapove.

Disnelyland je definitivno jedno od onih mjesta na kojima snovi postaju stvarnost. No, odlučite li svjesno kršiti pravila parka, odlazak u najpoznatiji zabavni park na svijetu za vas bi mogao postati noćna mora.

Naime, Disneyevi parkovi, koji se nalaze na sedam različitih svjetskih lokacija: Floridi, Kaliforniji, Havajima, Parizu, Tokiju, Šangaju i Hong Kongu, imaju strogo propisana pravila, od kojih neka upravo i pomažu parkovima da i dalje budu 'najsretnija mjesta na svijetu'.

Ljubiteljima selfieja zasigurno neće biti drago čuti kako su selfie štapovi ovdje zabranjeni. Dronovi, nešto veća kolica, staklene čaše i ostali stakleni predmeti, životinje, stolice na rasklapanje, alkohol i naravno, oružje, također se nalazi na listi stvari koje u Disneyland nisu dobrodošle. No, to nije sve.

Ukoliko ovdje misliti držati nekakve govore, ili pušiti na neoznačenim mjestima, vrlo brzo ćete biti izbačeni iz parka. Dobra je stvar što se također pazi i na neke stvari kod vožnji, pa je tako strogo zabranjeno guranje i ulaženje preko reda. Također, vožnje ne smijete ni snimati ni slikati.

Da dalje ne opisujemo, navodimo još neke od zabrana koje ovdje nismo spomenuli: snimanje filma ili reklame, donošenje velikog kofera, hranjenje životinja, slikanje u zatvorenim prostorijama, skidanje majice ili cipela, trčanje, psovanje, nošenje maske (dozvoljeno u medicinske svrhe), vožnja na skejtovima i prodavanje stvari.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju