Zabavni park Duinrell i vodeni park Tiki
Možda se nalazi u samom srcu šume i u blizini uspavane plaže, no ovdje ćete naići na pregršt zabave ukomponirane s vožnjom po mnogobrojnim toboganima. Starija djeca mogu uživati u vožnji vlakovima karakterističnih naziva. Zločesto brdo ili strašni vlak su tu da bi zabavili one malo starije. Mlađa djeca mogu uživati u zabavi koju nudi zemlja vila. Obližnji Tiki park je najveći vodeni park u Europi i ima preko 1000 metara tobogana. Tyfoon ili Lazy River - na vama je da odaberete koji spust želite. Park se nalazi u blizini Haaga u Nizozemskoj i otvoren je do 26 listopada.
Ulaz će vas stajati 21 euro.

Disneyland Pariz
Ovaj park ne treba posebno opisivati. Ružičasti dvorci, Disneyevi junaci i pregršt slatkiša, dovoljni su da se djeca osjećaju kao kod kuće, a odrasli kao djeca. Tematske vožnje A Small World, Buzz Lightyears Laser Blast, Haunted Mansion, Pirati s Kariba i Space Mountain Knuckle Ride odvest će vas na brze vožnje od kojih neke mogu biti poprilično zastrašujuće. Dan je savršeno zaokružen paradom Disneyevih junaka koja počinje oko 19 sati, a ako ostanete do kraja moći ćete uživati u spektakularnom vatrometu i laser showu. Ako odsjednete u Disneyland hotelu, iako je poprilično skup, imate priliku među prvima obići park, te uživati u vožnjama prije gužve. Ulaznica? Prava sitnica od 58 eura.

Fantasyland
Ovaj veliki tematski park otvoren je sada već davne 1967. godine, a svake godine dodaje novu atrakciju. Park je podijeljen na šest tematskih cjelina. Od vožnji po vodenim površinama do “izbacivanja“ u daleke galaksije svemira. Najuzbudljivija vožnja definitivno je na Crnoj Mambi, a ako ste spremni na malo straha - preporučamo vam vožnju jedinim podzemnim vlakom smrti u Europi.
Cijena ulaza je 45 eura, a park se nalazi u gradu njemačkom Koelnu.

Plopsaland de Panne
Ovaj park nalazi se na samoj granici između Belgije i Francuske i u vlasništvu je lokalne TV kompanije. Vožnje su koncipirane na likovima iz njihovog programa. Čim uđete park okružit će vas mnoštvo veselih likova, no ako ih ne prepoznate, ne brinite, ovdje uvijek vlada vesela atmosfera. Postoji mnogo vožnji vlakovima koje su isprepletene okretima i zavojima, a piratska vožnja završava padom s 30 metara visokog slapa!
Ulaznica će vas stajati 30 eura.

Futuroscope
Dobro, ovo u stvari nije tematski park, ali je interesantna atrakcija koja spaja razne tipove multimedije, osobito kinematografiju i ostale audiovizualne tehnike. Sve se vrti oko toga kako bi svijet mogao izgledati za milijun godina. „Budućnost je divlja“ atrakcija je koja vam omogućava interakciju s životinjama koje bi mogle nastanjivati ovaj planet za milijun godina. U zgradi „gradimo budućnost“ možete vidjeti projekciju kako bi ljudi mogli živjeti za nekoliko tisuća godina. Sve projekcije prikazuju se na vodenim ekranima, odnosno  vodi koja teče u tankom mlazu i čini savršenu površinu za gledanje.
Cijena ulaza 32 eura za djecu i 42 eura za odrasle.

Ovo su samo neki od zabavnih parkova koji se mogu naći u Europi. Ako niste u mogućnosti putovati Europom uvijek možete skoknuti do toplica Sveti Martin gdje možete za malo novaca uživati u toboganima i 4000 metara kvadratnih vodenih površina. Jer ljeto je tu!
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju