1. Filmski festival u Cannesu

Mondeni grad na Azurnoj obali svako ljeto postane utočište glumaca iz cijelog svijeta. Grad tada živi punim plućima, a tko zna, nađete li se tamo u vrijeme festivala, možda upoznate i nekog svog omiljenog glumca…

2. Oktoberfest
Svake godine u glavnom gradu Bavarske, Muenchenu, popiju se hektolitri piva. Ako ste ljubitelj piva, predlažemo da od 19. rujna do 4. listopada ove godine navratite u Njemačku i date si oduška.


3. Karneval u Veneciji ili Rio de Janeireu
Brazilski je najveći, ali i ovaj u Italiji je spektakularan. More turista koji plešu pod maskama, ali i domaćeg stanovništva, garantiraju ludu zabavu.

4. Noć vještica u Greenwichu
Bundeve, maske, slatkiši i mnogo, mnogo zastrašujućih scena očekuju vas u ovom njujorškom kvartu 31. listopada svake godine.

5. Svjetsko prvenstvo u ekstremnom skijanju
Naravno, ne pozivamo vas da i vi skijate, ali da možete doći i pogledati koje se ludorije izvodi na strmim padinama Amerike, dapače.


6. Kotrljanje sira s Cooperovog brda
Ah, ti ludi Englezi, što sve neće smisliti. Naime, u engleskom mjestu Gloucesteru već se stoljećima održava festival kotrljanja sira! Kolut se gurne niz brijeg, a za njim krene sva sila luđaka da ga lovi. Veselo u svakom slučaju!


7. Great Singsing

Festival bubnjeva i plesa u Papui Novoj Gvineji. Odvija se na planini Hagen, a mi jedino možemo reći da je - nadrealno.

8. Sapporo snježni festival
Izložba čudesnih i predivnih ledenih skulptura održava se u japanskom olimpijskom gradu Sapporu. Ako vas put nanese, nemojte nikako propustiti snježna remek djela.

9. Dakar Rally
Zadnjih par godina smjestio se u Južnoj Americi, tako da i ove starta u Argentini. Vozi se i po 800 kilometara dnevno, i ne bojte se - nemamo ideju da probate voziti, već samo doći i ispratiti natjecanje navijanjem.


10. Posjet Baliju
Poznato ljetovalište Bali izgleda poput raja na Zemlji, a surfanje u njemu poseban je doživljaj. Uglavnom, kad budete imali novaca i vremena, pravac Bali odmoriti dušu i tijelo… Surfanje - ako baš morate!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju