Sastojci:

1 šalica izmrvljenih krekera (250 g)
5 žlica otopljenog maslaca
2 šalice sitnih komadića lubenice, bez koštica
2 žlice svježeg limunovog soka
2 jaja
¼ šalice kukuruznog škroba
¼ šalice šećera
Slatko vrhnje


Priprema:

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva i nauljite okrugli pleh. U posudi pomiješajte krekere s maslacem i to na način da miješate dok se dobro ne sjedine. Mješavinu ubacite u pleh, pa pecite 15 minuta dok ne dobije zlatnu boju.

U međuvremenu, komadiće lubenice izmiksajte u blenderu. Trebali biste dobiti oko dvije šalice soka, a ako ne dobijete, dodajte još lubenice. Sok procijedite u lonac, dodajte sok od limuna, pa sve stavite na štednjak na srednju temperaturu i pustite dok ne počne krčkati.

U drugoj posudi umutite jaja s kukuruznim škrobom i šećerom, pa dodajte vrući sok od lubenice u laganom mlazu neprekidno muteći. Vratite sad cijelu mješavinu u lonac i nastavite kuhati, sve dok se fila ne zgusne. Dobiveni puding od lubenice sipajte preko pečene kore od krekera. Preko file položite komad plastične folije, pa stavite u hladnjak da se u potpunosti ohladi. Ukrasite na kraju šlagom ili umućenim slatkim vrhnjem.

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju