U Velikoj dvorani i Atriju Mimare predstavit će se jedinstvena monografija koja je zahvaljujući suradnji 16 muzeja istočne Hrvatske okupila uz recepte 30-ak gotovo potpuno zaboravljenih i nepoznatih jela. Marljivi čuvari tradicije iz Muzeja u loncu predstavit će snažne baštinske priče u želji da se ponude kao kuriozitet i ugoda uživanja.

U trendu Pašta fažol Sa sastojcima iz špajze Pašta fažol: Recept za legendarno talijansko jelo koje se radi "ni od čega" Kviz općeg znanja - 3 15 friških Kviz općeg znanja: Za sve željne novih izazova i svježih pitanja Kućica Noni za robinzonski odmor na Krku, Airbnb - 3 Usred šume 15 minuta hoda do prve plaže: Ova kućica na Krku prava je oaza mira

Na promociji će se predstaviti 13 odabranih zaboravljenih jela uz degustaciju, pa ako vas zanima kako su naši stari pripremali vinogradarski ćevap, gojtane i ćuptete ili ste oduvijek željeli kušati granadir marš i tačke s pekmezom, a niste imali priliku, navratite 10. travnja u 19 sati. U predstavljanju će sudjelovati autorica Maja Žebčević Matić, književnica Julijana Matanović, recenzentice Melanija Belaj i Tanja Kocković Zaborski, nakladnik Zoran Bošković i moderatorica Ines Bojanić.