U Velikoj dvorani i Atriju Mimare predstavit će se jedinstvena monografija koja je zahvaljujući suradnji 16 muzeja istočne Hrvatske okupila uz recepte 30-ak gotovo potpuno zaboravljenih i nepoznatih jela. Marljivi čuvari tradicije iz Muzeja u loncu predstavit će snažne baštinske priče u želji da se ponude kao kuriozitet i ugoda uživanja.

U trendu Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Molat - 14 Nije za svakoga Hrvatski medeni otok bicikala, mačaka i divnih vizura u kojem se uživa sporo, a živi još sporije Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak

Na promociji će se predstaviti 13 odabranih zaboravljenih jela uz degustaciju, pa ako vas zanima kako su naši stari pripremali vinogradarski ćevap, gojtane i ćuptete ili ste oduvijek željeli kušati granadir marš i tačke s pekmezom, a niste imali priliku, navratite 10. travnja u 19 sati. U predstavljanju će sudjelovati autorica Maja Žebčević Matić, književnica Julijana Matanović, recenzentice Melanija Belaj i Tanja Kocković Zaborski, nakladnik Zoran Bošković i moderatorica Ines Bojanić.