Huacachina je oaza u pustinji u južnom Peruu koja je udaljena desetak minuta od gradića Ica te pet sati od glavnoga grada Lime. Riječ je o selu izgrađenom oko prirodnog jezera, koje je okruženo palmama i monumentalnim pješčanim dinama.

U četrdesetim godinama prošlog stoljeća postala je popularno spa-odredište za bogate Peruance koji su ovdje tražili spas od reume, artritisa, astme i bronhitisa. Naime, lokalna legenda kaže da jezero ima ljekovite moći te da rješava različite vrste bolesti onima koji se u njemu okupaju.

U pedesetim godinama prošlog stoljeća turistička atraktivnost Huacachine počela se smanjivati te je desetljećima bila napuštena. Stvari su se počele okretati nabolje krajem milenija, kada su razni investitori počeli nuditi mogućnost razgledavanja ovog čuda u pustinji na buggyjima.

S vremenom su se tu izgradili restorani koji nude sve – od klasične peruanske kuhinje do talijanskih pizza. Uz vožnju buggyjima i quadovima, ovdje možete isprobati i daskanje na pijesku ili snimiti spektakularne fotografije ispred zapanjujućih pješčanih dina. Upravo zato Huacachinu danas posjećuju osobe svih generacija.

Zavirite u našu fotogaleriju i pogledajte dio njezina šarma.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju