U organizaciji Gault&Millau Croatia, u subotu, 27. siječnja, održat će se ekskluzivna večera restoranu Alcyone, hotela InterContinental - Hotel Dieu u Marseilleu.

Svjetski priznati chef Lionel Levy, okrunjen s jednom Michelin zvjezdicom u restoranu Alcyone, ugostit će chefa Tonija Miloša. Mladi i talentirani Toni Miloš chef je restorana ekluzivnog hotela Martinis-Marchi na otoku Šolti, u kojem priprema tradicionalne dalmatinske specijalitete.

Toni Miloš Toni Miloš (Foto: PR)

Obojica zagovornici mediteranske kuhinje, uzvanicima će predstaviti gastronomske kreacije inspirirane Mediteranom, kojima će dodati svoj osobni potpis. Chef Lionel Levy pripremit će sea scallop carpaccio with black truffle, truffled vinaigrette (carppacio od Jakobove kapice s crnim tartufom, uz vinaigrette sa okusom tartufa?). Chef Toni Miloš pripremit će poparu i svinjski trbuh s kupusom, a pripremit će i desert, čokoladu s mediteranskim biljem. Drugi desert s citrusima pripremit će mladi chef slastičar Yoan Dessarzin.

Na ovoj ekskluzivnoj večeri svoja vina autohtonih hrvatskih sorti predstavit će i ugledne vinarije Krauthaker i Kabola. Kušat će se Malvazija Kabola 2016 . Uz mediteranski meni, francuskim ljubiteljima visoke gastronomije, poslužit će se i Krauthaker Graševina Mitrovac 2016 i Graševina izborna berba bobica 2009.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju