Nakon što je 2001. godine život izgubilo pet osoba na ovoj drvenoj šetnici u južnoj Španjolskoj, uprava Caminito del Reya zatvorila je njegova vrata.

Trideset centimetara širok put na litici El Chorro u Malagi izgrađen je prije stotinu godina kako bi radnicima u obližnjoj hidroelektrani skratio dolazak na posao.

Slika nije dostupna Putovanja Prizor koji se ne viđa svaki dan! Grad s 530 dvoraca u kojem nitko ne živi

Put je u međuvremenu osnažen čeličnim vijcima, poboljšane su opće zaštitne mjere te je ponovo otvoren za javnost. Da bi posjetitelji sada prošli putem dugim osam kilometara koji se izdiže na 90 metara visine, potrebno im je između tri i pet sati.

Svaki posjetitelj je dužan nositi zaštitnu kacigu dok uživa u fantastičnom pogledu na okolicu, ali i zaštitnu masku za lice. Da je uistinu riječ o popularnom turističkom odabiru za pustolove dokazuju i brojke - nekoliko stotina tisuća ljudi posjećuje ga svake godine.

Iako sigurnost na Caminito del Reyu više nije upitna, pješačenje šetnicom i dalje se ne preporučuje osobama koji pate od srčanih bolesti i vrtoglavice ili se boje visina.

Capo Greco - 2 Putovanja Zabrana koju nitko ne poštuje: Opasna atrakcija na "otoku ljubavi"

Osnovna karta za Caminito Del Rey prodaje se po cijeni od 10 eura, odnosno oko 75 kuna, no na raspolaganju su mnogobrojne vođene ture za 200 do 350 kuna po osobi.

Ako niste sigurni je li ova pustolovina za vas, cijelu turu možete pogledati i preko Street Viewa Google Mapsa

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju