Komorač je povrće modro-zelene boje u kojemu se nalazi stotinjak sjemenki. Njegove se sjemenke koriste kao začin brojnim jelima, ali i za suzbijanje grčeva i boli u želucu.

Sjemenke komorača sadrže prirodna ulja koja oslobađaju od mučnine i nadutosti, ističe vodeća nutricionistica Annie B. Kay s centra Kripalu u Stockbridgeu, u američkoj saveznoj državi Massachusetts.

Da biste se riješili želučanih tegoba, dovoljno je uzeti pola čajne žličice cijelih sjemenki i polako ih žvakati da otpustite prirodna ulja, prije nego što ih progutate. Začini Začini (Foto: Getty Images)

U trendu Uštipci/Ilustracija Recept za najbolje uštipke Sinjski, vrlički, hercegovački: Sve tajne slasti najboljih uštipaka Savijača od tikvica/Ilustracija Ljetna bučnica Savršena! Recept za savijaču od tikvica i sira s gotovim korama Sataraš Najbolji recept za sataraš Miriše na sataraš: Recept za ljetni klasik koji savršeno paše uz meso, rižu ili tjesteninu