Komorač je povrće modro-zelene boje u kojemu se nalazi stotinjak sjemenki. Njegove se sjemenke koriste kao začin brojnim jelima, ali i za suzbijanje grčeva i boli u želucu.

Sjemenke komorača sadrže prirodna ulja koja oslobađaju od mučnine i nadutosti, ističe vodeća nutricionistica Annie B. Kay s centra Kripalu u Stockbridgeu, u američkoj saveznoj državi Massachusetts.

Da biste se riješili želučanih tegoba, dovoljno je uzeti pola čajne žličice cijelih sjemenki i polako ih žvakati da otpustite prirodna ulja, prije nego što ih progutate. Začini Začini (Foto: Getty Images)

U trendu Pirjane tikvice Uz meso i ribu Najfinije pirjane tikvice: Recept za sjajan prilog gotov za 10 do 15 minuta Suhomesnati proizvodi Skraćuju život Stručnjak za dugovječnost otkrio: Nemojte jesti ovih 5 "otrovnih" vrsta hrane Tekućina iz konzerve slanutka ili graha zove se aquafaba Važno pitanje Treba li ispirati tekućinu iz konzerve graha ili slanutka?