Sastojci za brownie od batata i tikvica:

U trendu Pileći paprikaš Tjedni jelovnik Zasitna su, fina i rade se bez puno muke: Sedam predobrih jela za svaki dan ovog tjedna Kuća za odmor Out House, Sv. Ivan Zelina, Airbnb - 9 Mir i tišina Pola sata od Zagreba: Kuća s bazenom za vikend-odmor u kojoj vam nitko neće smetati Indijanska banana u Donjoj Bistri na plantaži Ivana Šuloga - 5 Ljekovito blago U lišću ovoga voća nalazi se tvar koja ubija stanice raka, raste i u Hrvatskoj, a kilogram plodova košta oko 10 eura

500 g pečenog batata bez korice
200 g tikvica
2 jaja
3 bjelanjka
2 žlice cvjetnog meda Podravka
2 žličice praška za pecivo Dolcela
50 g zobenog brašna
50 g kakao praha

Priprema:

Batat ogulite od kore i narežite ga na tanke ploške. Pecite ga 15 minuta u pećnici, a do tada naribajte tikvicu s korom.

Razmutite dva jaja, dodajte med, pečeni batat i sve skupa smiksajte sa štapnim mikserom. U drugoj posudi istucite bjelanjak pa s njim pomiješajte sve sastojke koje ste pripremili, dodajte prašak za pecivo, zobeno brašno i kakao prah.

Cijelu smjesu prebacite u namašćeni kalup i stavite na 200 stupnjeva 20 minuta. Ostavite nešto i drugima, dobar tek!

Emisiju Pun p'jat gledajte na OYO!