Viseći most Capilano u Bridge Parku od 1889. godine pruža adrenalinsko iskustvo posjetiteljima Vancouvera. Nalazi se na 70 metara iznad divlje rijeke i dugačak je 140 metara, a posjetiteljima nudi pogled na prirodu iz perspektive vjeverice.

Šetnja mostom među krošnjama cedra ne preporučuje se onima koji pate od straha od visine. Adrenalinski park godišnje privuče oko 800,000 posjetitelja.

Most je prvobitno sagrađen od užadi napravljene od konoplje i drvenih dasaka da bi ga 25 godina kasnije dodatno pojačali žicom. Capilano je 1956. godine ponovno sagrađen, a od 2004. sastavni je dio adrenalinskog parka Treetops Adventures koji osim mosta, poučnih staza i tura šarolikim vrtovima omogućuje i šetnju parkom totema.

Most broji i nekoliko nezgoda pa i nesreća nepromišljenih turista koji su skrenuli s označenih puteva ili se penjali na rub mosta, no srećom takvih je primjera malo. 

Na 6 metara visine: Staza među krošnjama koja će voditi do idiličnog talijanskog gradića The Tree Path koncept studija Carlo Ratti Associati, Italija - 2 The Tree Path koncept studija Carlo Ratti Associati, Italija - 3 The Tree Path koncept studija Carlo Ratti Associati, Italija - 4 +0 The Tree Path koncept studija Carlo Ratti Associati, Italija - 1

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju