Zamislite do možete otpedalirati s Atlantskog na Tihi ocean? Tko zna, možda ovo uskoro i bude moguće, s obzirom na to da su u Americi najavili izgradnju biciklističke staze dugačke gotovo 6500 kilometara!

Kako prenosi Lonely Planet, iz organizacije Rails-to-Trails Conservancy (RTC) najavili su izradu cross country staze, koja će prolaziti kroz 12 saveznih država i Washington DC, poznate pod nazivom The Great American Rail Trail.

Neke su zemlje već napravile slične staze, od kojih su najpoznatije one u južnoj Francuskoj i Čileu, a čini se da će i Amerikanci, ali zasigurno i brojni turisti željni avantura uskoro moći uživati u pedaliranju s jednog kraja zemlje na drugi.

Kako donosi portal My Modern Met, staza će spajati Washington i – Washington. Naime, krenut će iz Washington D.C.-ja (glavni grad SAD), a vodit će sve do države Washington, za koju mnogi znaju po gradu grungea – Seattleu.

Iako je ova ideja stara već punih 30 godina, RTC je zadnjih 18 mjeseci proveo istražujući puteve diljem Amerike, kao i surađujući s državnim agencijama i lokalnim vlastima, kako bi mogli pronaći najbolje rješenje.

 

 

Sam projekt bit će dovršen u idućih nekoliko godina, a prema riječima predsjednika RTC-a Keitha Laughlina, sve informacije zainteresirana javnost saznat će u idućih mjesec ili dva.

Više detalja i informacija pronađite na službenoj stranici, a do tada maštajte kako ćete i vi jednog dana na svom biciklu prijeći daleku Ameriku.

Matija Bogdan o bontonu u restoranu: "Gosti nam isplaćuju plaće, ali nekad poludim kad čujem što traže" Matija Bogdan - 3 Restoran Restoran - 5 +5 Restoran - 6

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju