Rijeka Kupa jedna je od najčišćih rijeka Europe, pa ne iznenađuje što brojni strani turisti biraju taj zanimljivi obiteljski kamp kao destinaciju za višednevno uživanje na samoj obali. Sve više turista privlači boravak u prirodi gdje vam je sve udaljeno samo nekoliko koraka. Možete se potpuno opustiti ili krenuti u istraživanje na kopnu biciklom ili na vodi, kanuom ili daskama.


Kamp smješten u Beloj krajini, na samoj je granici Hrvatske i Slovenije, točnije samo sat vremena udaljen od metropole. Krenuli smo istraživati najbolje destinacije za kratak predah od gradske vrućine i gužve i naišli na jednu od najugodnijih prirodnih, riječnih plaža.

Bela krajina - 4 Bela krajina - 4 (Foto: Kamp Bela Krajina)


Uređena obala kampa Bela krajina okružena je zabavnim adrenalinskim parkom za djecu, dok roditelji mogu uživati na suncu ili terasi restorana s prekrasnim pogledom na rijeku. Jasno nam je zašto kampiranje postaje sve popularnije, ovdje ste smješteni u zelenom srcu prirode, a ne morate se odreći komfora i udobnosti, naime sve se u sklopu kampa nalazi nadomak nekoliko koraka.


Od šatora do "luksuznog glampinga" i saune


Ako odlučite najbolji vikend u prirodi produžiti na više od jednog dana, ne morate čak ni imati posebnu opremu. U kampu Bela krajina posjetiteljima su na raspolaganju potpuno opremljene mobilne kućice – s terasom na kojoj je pravi gušt ispijanje prve jutarnje kave. Ove mobilne kućice opremljene su svime što bi vam moglo zatrebati, od funkcionalne kuhinje i posuđa, blagovaonskog dijela do odvojenih spavaćih soba i kupaonica. Mogu smjestiti društvo prijatelja ili cijelu obitelj, a u neke stane i do osam osoba.

Bela krajina - 3 Bela krajina - 3 (Foto: Kamp Bela Krajina)

"Glamping" odmor za dvoje uključuje boravak u prekrasnim ekološkim, keltskim drvenim kućicama koje su odvojene od ostatka kampa, pa će parovima omogućiti više privatnosti. Gosti također mogu koristiti privatnu saunu, a svako jutro dočekuje vas doručak na drvenom trijemu, košare s lokalnim specijalitetima. Ovo je poseban ugođaj boravka u prirodi za dvoje, koji nećete zaboraviti!


Kamp je opremljen Wi-Fijem, a ako ćete spavati u šatoru, možete unajmiti hladnjak, a prvi dućan udaljen je tek 200 metara od kampa. U kampu se nalazi i nekoliko predviđenih mjesta za roštiljanje s prijateljima ili obitelji, a ako ipak želite potpuni odmor, u restoranu u sklopu kampa vas čeka lokalna belokrajinska kuhinja s dobrim izborom craft piva i vina.

Bela krajina - 5 Bela krajina - 5 (Foto: Kamp Bela Krajina)


Vodene aktivnosti: Vožnja kanuom nikada nije bila ovako zabavna


Kako je rijeka Kupa na ovom dijelu vrlo mirna, najzabavnija je aktivnost u kampu vožnja kanuom u potrazi za skrivenim mjestima na slovenskoj ili hrvatskoj strani rijeke. Ovdje ćete pronaći nekoliko lokacija, ako poželite pronaći svoju "privatnu plažu". Svaki kanu ima pričvršćenu posudu u kojoj si možete ponijeti piće po želji (pivo!) kako biste se osvježili u bilo kojem trenutku.

Na vodi možete i veslati na daskama, a ako poželite aktivnosti na kopnu, tu je najam bicikala, a od ove godine i onih električnih. Zašto električni? Kako biste lakše savladali okolne brežuljke, ali i dalje ostati aktivni.


Ovako još niste ručali – na vodi!


Zašto boravak na Kupi ne biste iskoristili maksimalno i na malo drugačiji način upoznali životinjski i biljni svijet koji je okružuje?

Bela krajina - 8 Bela krajina - 8 (Foto: Kamp Bela Krajina)


Iz kampa Bela krajina kažu kako će ove godine ponuditi baš takav, posebni program Ride & Paddle – koji objedinjuje aktivnosti na kopnu i vodi. Na biciklu se obilaze turističke atrakcije uz park prirode rijeke Kupe gdje se onda na ručak prelazi u vodu. Morate probati belokranjsku pogaču, a ostala tradicionalna jela bit će vam poslužena na kanuu.


Među najboljim malim kampovima u Sloveniji


Uz ovako zanimljivu ponudu aktivnosti, različitih mogućnosti smještaja i zabave u kampu, logična je činjenica da je kamp Bela krajina u TOP 3 kampa u Sloveniji. Zato ne iznenađuje što su gotovo popunjeni tijekom sezone pa ako poželite provesti nekoliko dana ovdje, preporučujemo da unaprijed rezervirate željeni smještaj!
 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju