Grad u kojem doslovno svaki kamen ima priču i svjedoči povijesti dobar je odabir za zaljubljenike u antiku, ali bome i za sve one koji vole moderno, jer Atena nije nipošto zapela u nekim starim vremenima.

Zašto baš sad?

Atenska ljeta znaju biti prevruća, ali zato je jesensko doba idealno vrijeme za posjet. Nerijetko se dogodi da je temperatura na prijelazu iz listopada u studeni lijepih 20 stupnjeva. Nažalost, trenutačno (za 11. mjesec) nema direktnih letova koji bi povezali Lijepu Našu s grčkom metropolom, no let je moguć s presjedanjem u Beču, a njegovo ukupno trajanje iznosi oko 4 sata.



Gdje spavati?

Guglanjem i pretraživanjem stranice svih stranica za smještaj, booking.com, može se primijetiti kako je smještaj u Ateni sasvim povoljan, pa ćete hotelsku sobu za dvoje u širem centru, platiti 40 – 50 eura na noć. Odličnim odabirom čini se hotel The Stanley s četiri zvijezdice.

Lutajte gradom

Trg Syntagma jedno je od glavnih mjesta u gradu, na kojem možete vidjeti i značajne građevine, kao što su parlament ili katedrala Metropolitan. U blizini su i dva slavna kvarta Plaka i Monastiraki, koji su stvoreni za zabavu.

Što se mora vidjeti?

Doći u Atenu, a ne vidjeti Akropolu jednako je kao otići u Rim i ne vidjeti papu. Akropolom dominira Partenon, izgrađen u petom stoljeću prije Krista, a ako želite šetati po Akropoli, budite spremni i platiti ulaznicu od oko 20 eura. Da, glavna atrakcija ipak mora i nešto više koštati.



Hrana i piće

Kad već negdje dođete, morate se pobrinuti da ne odete doma gladni i žedni. Piće potražite u baru Taf koji se smjestio u već spomenutom Monastirakiju, a koji će se svidjeti svima koji su bar mrvicu umjetnički nastrojeni. Također, sjajno je mjesto i The Bank Job, mjesto u kojem ćete popiti izvrsne koktele, a koje je smješteno ni manje ni više nego u bivšoj – banci!

Što se tiče hrane, s ova dva restorana ne možete pogriješiti. Prvi je Thissio, a drugi Gostijo. Iz obaju ćete izaći siti i zadovoljni, jer ste probali klasične specijalitete grčke kuhinje.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju