Je li to burek? Je li to burger? Ne, to je hedonistički hibrid koji će postati hit na društvenim mrežama zbog svoje fotogeničnosti i nesvakidašnje ideje. Izašao je iz male tvornice jestivih zanimljivosti Marina Medaka, odnosno kućice bistroa RougeMarin. Na otvorenju Zagreb Burger Festivala našao se pod imenom najskromnijeg rudara na svijetu Alije Sirotanovića, koji je oborio svjetski rekord u kopanju ugljena.

Burger burek sve je samo ne sirotinjski jer se između dvije mesne pite nalazi juneća pljeskavica, jogurt sa svježim krastavcima, slama od krumpira te prženi luk. Zanemari li se činjenica da jedete burger, Alija je dobar spoj sastojaka. Prema komentarima kušača, nekima bi se više svidjelo da je tijesto mekše i da ima više mesa, a hvalila se aroma dima, izbalansiranost sastojaka i svježina koju daju krastavci i jogurt. Burger burek podijelio je mišljenja -  zagriženi obožavatelji jednog i drugog jela čudili su se s nevjericom, a oni koji su otvoreni za novitete toplo su ga preporučili.  

Burger burek Burger burek (Foto: SS)

Novosti o ovogodišnjem Zagreb Burger Festivalu, koji će trajati od 13. do 23. rujna na Strossmayerovu trgu, i njegovoj ponudi pratite na službenim Facebook stranicama manifestacije.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju