Tek što je završilo sedmo zagrebačko izdanje na Ribnjaku, kistovi i boje organizatora i umjetnika ovog jedinstvenog projekta ne miruju. Ekipa Art parka prvi put putuje van Zagreba, i to prema obalama Pule gdje će od 1. do 31. kolovoza 2022. parkić pored Društvenog centra Rojc, na adresi Gajeva 3, pretvoriti u mjesto opuštenih kreativnih ljetnih susreta. Galeriju na otvorenome na novom će terenu oslikati Zagreb-Pula-Koprivnica tim umjetnika koji čine Marin Remić, Zvonimir Haramija Hans, Vedran Štimac aka Polite BastART te Boris Bare.

„Projekt je od svojih početaka 2016. zamišljen kao putujući. Nakon zagrebačkih parkova čije smo stotine metara zapuštenih zidova oživjeli muralima, a svakodnevicu građana u njima obogatili programom i različitim kreativnim sadržajem, red je da odemo na more. Puli se baš jako veselimo jer je oduvijek kao grad imala posebnu umjetničku atmosferu, a sada imamo prilike doprinijeti joj i svojim programom“, rekao je ovim povodom Boris Bare, jedan od organizatora Art parka te umjetnički voditelj projekta.

Art Park - 6 Art Park - 6 (Foto: Maja Riznić)

Osim kao jedan od autora zidova nove pulske street art galerije, Puležan Vedran Štimac se u projekt uključio i kao lokalna organizacijska podrška te je ovim putem izjavio: „Inspirirani ogromnim odazivom ljudi koji se u Art parku u Zagrebu već godinama odlično provode, zajedno sa prijateljima koji su organizatori istoga, odlučili smo da je vrijeme da ga preselimo u Pulu, i to na mjesec dana za početak. Gradu nedostaje sadržaja ovakvog tipa gdje se tijekom ljeta posjetitelji mogu opustiti u nešto ležernijem ambijentu, gdje mogu dovesti djecu i ljubimce, i pritom se zabaviti uz glazbu i vrlo pristupačnu ugostiteljsku ponudu.

Osim toga, u planu su i projekcije filmova, kreativne radionice, galerija na otvorenom… Također, jedna od ključnih ideja ovog gostovanja jest doprinijeti jačanju lokalne kulturne ponude te decentralizaciji umjetničkih radova. Zidove parka kod Rojca oslikat će domaći umjetnici te će ostati kao javno trajno dobro svima.“

 Art park u Puli će svakodnevno za posjetitelje biti otvoren u poslijepodnevnim i večernjim satima, a program će se redovito upotpunjavati. Detaljne informacije pratite putem službenih FB / IG profila.

Art Park - 9 Art Park - 9 (Foto: Maja Riznić)

Raj za ljubitelje prirode: Art Farm Filozići, gastrooaza u šumama i divljini Cresa Art Farm Filozići, Cres - 1 Art Farm Filozići, Cres - 8 Art Farm Filozići, Cres - 9 +40 Art Farm Filozići, Cres - 13

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju