Tjedan škrleta je gospodarska manifestacija posvećena promociji i popularizaciji autohtone moslavačke sorte škrlet koja će se održati od 30.9. - 6.10.2019. u Zagrebu i Zagrebačkoj županiji.

U okviru manifestacije održat će se prezentacije vina škrlet u odabranim ugostiteljskim objektima na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije, i Škrlet corner na Bučijadi u Ivanić-Gradu.

Prezentacije će voditi osam vinara – članova Udruge škrlet Moslavina koja je organizator manifestacije na način da svaki vinar prezentira svoj škrlet u odabranom ugostiteljskom objektu. Raspored vinskih prezentacija nalazi se na Facebook profilu Škrletovo, a vrijeme prezentacija možete saznati na FB stranici svakog vinara.

Šira javnost imat će priliku upoznati se sa škrletom i kroz Škrlet corner koji će na ulicama Ivanić-Grada trajati tri dana (od 4. - 6.10.2019.) i na kojem će posjetitelji moći kušati škrlete članova Udruge te kupiti butelje i promo materijale (majice, kape i dr.) po promotivnim cijenama.

Tjedan škrleta organizira se uz financijsku podršku Zagrebačke županije koja je prepoznala važnost ove manifestacije za daljni razvoj i brendiranje ove autohtone vinske sorte koja nezaustavljivo nalazi svoj put na vinskoj karti Hrvatske i svijeta. Tome najbolje svjedoči čak pet medalja za škrlete osvojenih ove godine na najvećem svjetskom ocjenjivanju vina Decanter u Londonu te brojne druge nagrade s inozemnih i domaćih ocjenjivanja.


 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju