Tema modernizacije tradicije možda je trenutačno najaktualnija u gastronomiji. S pojavom mnogih gastrofestivala koji se posvećuju svjetskim gastronomskim trendovima i saznanjima, s pojavom nove generacije vrhunskih chefova prate ih i inzistiraju na izvrsnosti svakog tanjura koji iziđe pred njihove goste, pa i same namirnice koja uđe u njihov pogon, polako svi shvaćamo kako imamo proizvod, znanje i ljude koji od hrvatske kuhinje stvaraju, napokon, hrvatsku gastronomiju.

Ovo je poveznica na projekt koji producentski dvojac Krešimir Tomec i Marco Grabber, poznatiji kao Tomec&Grabber, stvaraju od 2010. godine, prvim zajedničkim albumom koji je uvršten u top 10 albuma 2010., Dalmatian Dub.

Stoga ne treba čuditi kako će se službeno predstavljanje novog albuma Deep into Croatia održati u vorteksu izvrsnosti, i gastronomske, i enološke, u ambasadi vinarije Bibich u Skradinu, u subotu 17. kolovoza.

Cilj promocije novog albuma dvojca Tomec&Grabber jest predstavljanje onoga što su oni prepoznali prije 9 godina, kada je nastao prvi u nizu sada tri albuma koji pokazuju mogućnost stvaranje moderne downtempo / ethno / house glazbe svjetske razine – koristeći pritom tradicionalne zvukove ''naših starih''. 

Projekt posebno inzistira na predstavljanju onih kvaliteta koje već imamo, i odmiče se od ''posuđivanja'' stranih ideja kako bi se naglasile one izvrsnosti koje na našim prostorima postoje u izobilju.

Događaj je zamišljen kao prezentacija izvrsne glazbe, odnosno albuma Deep into Croatia, u kombinaciji s izvrsnosti gastronomije i enologije. Stoga će iza gastronomskog dijela stati Mate Janković, poznati chef i zagovaratelj kvalitete hrvatske kulinarske tradicije i proizvodnje, uz Vesnu Bibić, ženu koja je mnogim chefovima postavila standarde izvrsnosti modernog kulinarskog umijeća.

Vinarija Bibich kao domaćin događaja podupire gastronomski segment svojim vinima, koja stoje kao najbolji prikaz respektiranja vinskog terroira i autohtonih vinskih sorata južne Dalmacije.
Selekciju vina za večer odabrat će glavni vinar Alen Bibić.

Olive oil & Cheese tasting spojit će najbolju maslinarsku regiju na svijetu s višestruko, u svijetu, nagrađivanim – Chiavalon uljima koja potječu iz Istre, odnosno ''najbolje maslinarske regije na svijetu'', predstavit će svoja ulja i upoznati prisutne s višestruko nagrađivanim uljima koja su prisutna na najprestižnijim svjetskim restoranskim menijima, a Paška sirana svojim će sirevima pokazati će kako tradicija može u i u današnje vrijeme diktirati kvalitetu proizvoda.
NinaGina Pastries odvest će sve uzvanike na putovanje kroz mnoge hrvatske regije, i to kroz medij slastica.

Slatke interpretacije tradicionalnih hrvatskih okusa spajaju tradiciju i moderno slastičarstvo. Cjelovečernji program ispunit će pozdrav domaćina, organizatora te glazbenika koji će predstaviti album i sam projekt. Uz prezentaciju albuma posluživat će se one bite menu iz kuhinje Vesne Bibić i Mate Jankovića, a degustirat će se ulja Chiavalon te vina vinarije Bibich. 

Specijalni glazbeni gost večeri je Boštjan Golinar, slovenski klasični pijanist koji će popratiti glazbeno-gastronomsku večer s nekoliko evergreen klasika, čime će dodatno izgraditi mostove između nekadašnjih vremena i današnjice.

Uz Marca Grabbera, jednog od sukreatora najnovijeg albuma originalne hrvatske elektronske glazbe s potpisom, iza DJ pulta naći će se i domaća, šibenska legenda Stipe Jazzy Sirinic te istarski glazbenik i selektor glazbe Dražen Dobrila.

Dubravko Jagatić kao naš poznati glazbeni kritičar, novinar i pisac upoznat će okupljene sa sva tri albuma dvojca, sa stručnog stajališta, ovaj put u ulozi jednog od domaćina glazbeno-gastronomske večeri.

Griz Zanimljivosti 7 školskih užina iz 80-ih koje (ne) bismo danas rado pojeli

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju