Projekt #Rokotok koji je proglašen najljepšom pričom ljeta, bliži se kraju.

Nakon ovogodišnjeg starta iz Privlake i prvog druženja na otoku Viru, uz manje i veće izazove na moru i kopnu, koje je uspješno rješavao uz pomoć svoje vrijedne i spretne posade i divnih otočana, Ribafish je do danas doplivao do 48 hrvatskih naseljenih otoka.

U ovoj posljednjoj, trećoj fazi projekta, uz njega je zaplivalo tridesetak plivača, na moru su ih pratile brodice, ali i dupini, a na otocima je Rokotočane dočekalo više od 1600 djece i još toliko odraslih.

Ribafish će sljedeći tjedan plivanjem spojiti svih 50 hrvatskih otoka Ribafish će sljedeći tjedan plivanjem spojiti svih 50 hrvatskih otoka (Foto: Zvonimir Ferina)

Ono zajedničko druženju na svim otocima jest uspješno realizirana želja Ribafisha, da s okupljenim klincima popriča o važnosti očuvanja mora i kopna, flore i faune i da ih potakne da više vremena provode u međusobnim te druženjima s roditeljima. Sve ih je motivirao i da zajedno (o)čiste plaže te druženje u prirodi začinio avanturom skrivanja geocachea.

I u trećoj fazi realizacije projekta sve je prošlo dobro, svaki je zacrtani cilj ostvaren, a od neplaniranih izazova važno je spomenuti tek jedan neugodan ubod ose na Iloviku i puknutu japanku na Olibu.

Ribafish će sljedeći tjedan plivanjem spojiti svih 50 hrvatskih otoka Ribafish će sljedeći tjedan plivanjem spojiti svih 50 hrvatskih otoka (Foto: Domagoj Jakopović)

Pred Ribafishom i Rokotočanima su još neosvojene Unije, Susak i otočić Košljun s kojeg se u utorak 26.7. pliva do finalne destinacije, Punta na otoku Krku, gdje završno druženje na rivi kod kućica počinje u 18 sati. Svi mali i veliki klinci su pozvani pridružiti se i veseliti se zajedno sretnom završetku projekta #Rokotok.

Najupornija Riba Jadrana pliva dalje: Dočekajte RokOtok na jednoj od hrvatskih plaža

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju