Znate li onaj osjećaj kad se spustite iz šume, stignete kući s blesavim osmijehom od uha do uha nakon cijelog dana u prirodi… I onda shvatite da vas čeka novi tjedan u suludom ritmu? Srećom, i kod kuće možete imati podsjetnik na opuštenost i zadovoljstvo koje se budi dok lutamo zemljanim i travnatim stazama.

Upravo je priroda neiscrpna inspiracija Katarini Jakšić iz studija PlantAnt. Mahovina, asparagus, drvene grančice i suho cvijeće pod njezinim prstima postaju remek-djela, kakva možete uživo vidjeti do kraja lipnja – najbolje uz čašu vina, u zagrebačkom diWine Baru, nedaleko od Britanca.

"Sve moje ideje proizlaze iz prirode i sve što vidite na slikama je potpuno prirodno. Stalno istražujem načine kojima ono što u vidim u prirodi mogu prenijeti na svoja djela. Cijela ideja je da ljudima pokažem da mogu u svoje stanove, poslovne prostore, zapravo bilo koji interijer, unijeti nešto prirodno te da tako direktno mogu biti okruženi i povezani s prirodom", otkriva Katarina Jakšić. 

Dizajn, kreativnost, ekologija i priroda čine jedinstvena djela u kojima se ogledaju ključne poruke: očuvanje prirode, ali i osvještavanje važnosti o korištenju prirodnih materijala prilikom uređenja interijera. Po struci dizajnerica vrtova, Katarina je pronašla jedinstven način kako da prirodne pejzaže unese u domove i poslovne prostore.

Prirodne dekoracije na podlogama od drveta ili metala ne zahtijevaju posebno održavanje. Nastaju tehnikom konzerviranja u glicerinu, koje djeluje kao prirodni antistatik, zbog čega ne privlače prašinu. Slike se ne zalijevaju, a u formi ostaju godinama.

Park prirode Učka slavi rođendan i nudi ulaznice u pola cijene Park prirode Učka - 4 Park prirode Učka - 3 Park prirode Učka - 2 +0 Park prirode Učka - 1

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju