U subotu 20. svibnja obilježava se dvadeset i četvrta godišnjica osnutka Parka prirode Učka te druga godišnjica Centra za posjetitelje Poklon, koji se nalazi u Parku.

Tim povodom u subotu će se ulaznice za muzejski postav moći kupiti upola cijene, a za posjetitelje će biti organizirana i besplatna stručna vođenja kroz muzejski postav Centra za posjetitelje.

Centar, nastao rekonstrukcijom i sanacijom devastiranog napuštenog gospodarskog objekta u samom centru Parka, pruža posebno interpretacijsko i multimedijalno iskustvo te poučava posjetitelje o važnosti i zaštiti prirode.

Muzejski postav Centra središnje je mjesto Centra gdje je na moderan, zabavan i interaktivan način prezentirano prirodno, kulturno i povijesno bogatstvo Učke i Ćićarije.

Park prirode Učka - 4 Park prirode Učka - 4 (Foto: PP Učka)

Učka i dio Ćićarije proglašeni su parkom prirode 19. svibnja 1999. godine zbog posebnosti reljefa, klime i bujne šumske i livadne vegetacije te važnih staništa brojnih endemskih, ugroženih i zaštićenih biljnih i životinjskih vrsta. Oduvijek su ih rado posjećivali izletnici i planinari, a proglašenjem Parka prirode osigurana je zaštita i adekvatna valorizacija toga vrijednog krajolika.

Zanimljivu priču o povijesti i sadašnjosti ove planine i parka možete otkriti kroz tradicionalne i multimedijalne izloške te stručna vodstva muzejskim postavom koja će u subotu – s početkom u 10:30, 12:00 i 13:30 - biti besplatna.

  Poslastica za planinare: Predivno sklonište koje će se ugnijezditi u Parku prirode Učka Planinarsko sklonište - 12 Planinarsko sklonište - 10 Planinarsko sklonište - 9 +8 Planinarsko sklonište - 7

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju