U suradnji s partnerima Nesputana vina i Tea Time One, BioMania je napravila još jedan korak koji pokazuje da je predvodnik u istraživanju plant-based premium dininga.

Gosti su uživali u meniju s četiri slijeda kreativne veganske kuhinje, koja spaja sezonske i lokalne namirnice u inovativnim kombinacijama okusa i tekstura. Večer su započeli s novim jelom u ponudi Biomanije – juhom od celera, a nastavili s proljetnom verzijom sirne plate uz koju se savršeno uklopilo pjenušavo bijelo vino Epic iz Mainklanga.

Glavne zvijezda večeri bio je kremasti rižoto od šafrana - još jedna novina u ponudi Biomanije, a koja je osmišljena da istakne punoću i slojevitost biodinamičkog austrijskog vina Mainklang Mulatschak. 

Sljubljivanje vina s hranom u zagrebačkoj Biomaniji Sljubljivanje vina s hranom u zagrebačkoj Biomaniji (Foto: BIomania)

Večera je zaokružena dvostrukom čokoladnom tortom iz stalne desertne ponude ovog veganskog restorana, a koja je sparena s hit merlotom Pavino Futura s otoka Hvara.

Istraživanje novih okusa

Za pažljiv odabir vina pobrinula se Nastja Novak (Nesputana vina), približivši gostima filozofiju biodinamičkog uzgoja i predstavivši selekciju vina koja izvrsno nadopunjuju jela. Sommelierka Željka Bertić Kukić dodatno je približila umijeće sljubljivanja okusa, dok je majstor ceremonijalnih čajeva Davor Kalvi (Tea Time One) predstavio uparivanje čajeva s jelima, otvarajući potpuno novu dimenziju s cold brew čajevima.

Utemeljitelj brenda BioMania, Dario Kožul, naglasio je važnost ovakvih večeri:

Sirna plata Sirna plata (Foto: Biomania)

"Ovakvi događaji su prilika da zajedno istražujemo nove okuse i pomaknemo granice percepcije iskustava u plant-based gastronomiji. Posebno smo ponosni što smo večeras, uz podršku naših partnera Nesputanih vina i Tea Time One, mogli predstaviti dva nova jela u kombinaciji s biodinamičkim vinima i premium čajevima. Sinergija hrane, vina i čaja otvara potpuno novu dimenziju doživljaja, a raditi s partnerima koji dijele našu strast za kvalitetom i održivim pristupom za nas je neprocjenjivo."

Večer u BioManiji još je jednom pokazala da plant-based kuhinja može ponuditi jednako sofisticirana i uzbudljiva iskustva kao i klasična gastronomija – uz dodatnu vrijednost održivosti, inovacije i vrhunske kvalitete.

"Skupo je, ali se isplati": Brački restoran u Zagrebu u kojem morate probati carbonaru – iako u njoj nema jaja, sira ni špeka Članovi zagrebačkog tima restorana Biomania Dario Kožul vlasnik je Biomania franšize Jaffa kolač restorana Biomania +2 Avokado torta restorana Biomania