"Voljeni vam imaju rođendan ili ih jednostavno želite razveseliti u ove dane izolacije? Ako im ne možete osobno čestitati ili ne želite riskirati izlazak iz kuće zbog poklona, iznenađenje za rođendan možete naručiti na kućni prag uz asistenciju Poklon Expressa, agencije za poklone i iznenađenja koja i dalje nudi kompletnu uslugu - od osmišljavanja, preko izrade i nabavke do dostave na kućni prag", kažu nam vlasnice Agencija za poklone i iznenađenja, Daniela Piskać i Tihana Rilak-Urošević kojima niti u ove dane ne nedostaje energije.

Nude kompletnu uslugu, ako treba umjesto vas će osmisliti, nabaviti i dostaviti personalizirane poklone.

"Ekipa Poklon Expressa može vam pomoći oko same ideje za poklon, odnosno predložiti najbolje dostupno iznenađenje ovisno o vašem budžetu, ili nabaviti bilo koje artikle po vašoj želji ako su trenutno dostupni, a inspirirati se možete i na našim društvenim mrežama. Ako vam se nešto svidi, složit ćemo vam isti paket kao s fotke ako je to u ovoj situaciji moguće, ili vam ponuditi alternativno rješenje", objašnjava Daniela.

Kada dogovorite artikle koje želite, one će ih i prigodno zapakirati pa dostaviti na željenu adresu, bilo kupca ili ravno kod slavljenika kojeg treba razveseliti. To čine oprezno, bilo gdje na području Zagreba uz sigurnosne mjere, a za druge gradove šalju poštom na kućnu adresu. Za Zagreb iznenađenje može stići već sutradan jer ga osobno dostavljaju, a slanje za druge gradove ovisi o radu poštanske službe.

"U svojem radu ne ograničavamo se niti na jednu trgovinu, već ćemo umjesto vas potražiti idealne artikle gdje god je to trenutno moguće. Pripremamo poklon pakete od sto kuna nadalje, tako da nekome možete poslati i mali znak pažnje, ali i veliko iznenađenje. Izrađujemo i personalizirane artikle poput majica, šalica i privjesaka s tekstom i/ili slikom po želji. Po želji osmišljavamo i ideje za printanje na majice, šalice, privjeske ili okvire, poput prigodnih personaliziranih čestitki/porukica u stihovima, pa i onih romantičnih, jer malo romantike nikada ne škodi", otkriva Daniela s rimom iz rukava:

Ne može mi ništa korona

Kad tu je cijelo vrijeme ona,
Moja najbolja na svijetu žena -
Uz nju je ljepša i karantena!

Ili u muškoj verziji:

Dragi me ne pusti van,
Sad ide sam i u dućan,
Ni izolacija mi nije tlaka
Kad doma imam superjunaka!"

Poklon Express Poklon Express (Foto: Poklon Express)


Kruh na vrata

Sve veći broj restorana se odlučuje na dostavu, a među njima se našla i pekarnica Korica u Preradovićevoj ulici koja peče pravi kruh tradicionalnim sastojcima, metodama i vještinama, bez gotovih mješavina punih aditiva.

"Smatramo da je pravi kruh onaj koji nije pokvaren aditivima i nepotrebnim mehaničkim tretiranjem. Za nas se dobar kruh sastoji samo od brašna, vode, kvasca, soli … i vremena. Radimo pravi kruh koristeći tradicionalne sastojke, metode i vještine - i ništa više. Trudimo se razumjeti i prihvatiti. Tretiramo svoje kupce, suradnike i zaposlenike onako kako želimo biti tretirani – kao jedinstvene i vrijedne individualce koji zaslužuju najbolje", naglašava Korica.

Kod njih, putem Wolta možete naručiti kruh od kisela tijesta, onaj sa sjemenkama, bijeli ili baguette. Croissant sa šunkom i sirom, prazan ili s bademima također je na meniju, a nađe se i nešto slatko poput pita od jabuke, kolača od mrkve, mramornog kruha, kruha od banane i drugih divota. Quiche sa špinatom ili porilukom također je na raspolaganju.

"Kao i svi, zabrinuti smo oko širenja Covid-19. Naš prioritet su zdravlje naših kupaca i zaposlenika. Uz naše uobičajeno visoke higijenske standarde, slijedeći preporuke HZJZ uvodimo dodatne zaštitne mjere: svakih sat vremena dezinficiramo sve dodirne točke (ručke, slavine, tipke, pult, stolove, cjenike), privremeno uklanjamo časopise i samoposlužne tegle za vodu, neprekidno provjetravamo prostorije te postavljamo dodatna sredstva za dezinfekciju ruku i površina. Nastavljamo raditi u uobičajenom radnom vremenu dok osluškujemo razvoj situacije. Čuvajte sebe, volite svoje bližnje (ali držite ih malo podalje neko vrijeme :)", objavila je Korica na Facebooku.

Pivo na balkonu

"Došlo je vrijeme da je stvarno bolje ostati doma i popiti pivo.
Zato radimo svim silama da vam omogućimo dostavu piva diljem Hrvatske. Na području Grada Zagreba uveli smo besplatnu dostavu našeg piva na vaš kućni prag. Javi se telefonski ili mailom, složi bilo koju kombinaciju piva iz naše ponude i dostava ti stiže unutar 24h. Minimalna narudžba je 1 karton (24 boce)", objavili su u Varionici kako bi svim pivopijama uljepšali dane u izolaciji.

Nisu jedini koji se zalažu za guštanje u pivu kod kuće. Slavonica, Pulfer, Hotch Potch, Zmajska pivovara, Crafters, Medvedgrad, Hajsonberg, kao i Tap B Craft Brewery & Brewpub u Splitu i drugi će sjesti u auto ili poslati dragocjenu pošiljku na vašu adresu.