Trodnevna međunarodna konferencija Greencajt u svojemu četvrtom izdanju koje će se održati od 22. do 24. svibnja na Zagrebačkom Velesajamu, osim nedavno najavljenog gosta Bena Fogla, dovodi i dr. Lučku Kajfež Bogataj, nobelovku i najpoznatiju slovensku znanstvenicu.

Neka od područja njene ekspertize su biometeorologija, primijenjena meteorologija i klimatske promjene. Europski institut za ravnopravnost spolova 2012. uvrstio ju je među “Žene koje inspiriraju Europu“ te je članica skupine za etiku i klimatske promjene u UNESCO-u.

Svojom neumornom strašću borca za mir postavlja ključno pitanje, jesmo li već zakoračili u opasnu zonu, prekoračivši šest od devet granica i time ozbiljno ugrozili ravnotežu ekosustava? Njen istup nije zamišljen samo kao predavanje, već i kao inspiracija za svakog pojedinca da preuzme odgovornost za buduće generacije.

Festival se već četvrtu godinu za redom održava u Zagrebu, okupljajući sve zainteresirane aktere koji pokušavaju dati odgovor na pitanje: kako živjeti i raditi održivije? Greencajt festival postaje sve važniji događaj u regiji, ne samo zbog impresivnog popisa govornika, već i zbog svog velikog angažmana u podizanju svijesti o važnosti očuvanja okoliša, kao i važnosti ESG-a u svim segmentima društva.

Nikad bogatiji festivalski donosi brojne panele i predavanja, a early bird ulaznice za konferenciju dostupne na službenoj stranici festivala Sve informacije i vijesti o Greencajt festivalu dostupne su i na kanalima Greencajt FB, Greencajt IG.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Vidimo se na Greencajtu!

 

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju