Francuska, zemlja romantike, kulture i dobre hrane, privlači mnoge ljude koji sanjaju o drugom domu u inozemstvu. Iako se često smatra destinacijom s visokim troškovima života, možda biste se iznenadili kada bismo vam rekli da je kupnja nekretnine u Francuskoj, na nekim područjima, moguća po pristupačnijim cijenama nego u Hrvatskoj.

Kao popularna destinacija za turiste diljem svijeta, Francuska nudi raznolik izbor nekretnina, od apartmana u gradovima do seoskih vila i kuća s pogledom na more. Iako se Pariz često smatra najskupljim gradom za nekretnine, postoji mnogo ruralnih područja i manjih gradova u kojima cijene nekretnina nisu visoke kao u većim gradovima.

Provansu, primjerice, često povezujemo s luksuzom, ali postoje regije unutar Provanse u kojima možete pronaći pristupačne nekretnine. Slično tome, Bretanja, Normandija, Auvergne i Limousin nude šarmantne nekretnine po cijenama koje su iznenađujuće konkurentne.

Također, važno je uzeti u obzir činjenicu da cijene nekretnina ovise o mnogim faktorima kao što su lokacija, veličina, stanje i opremljenost nekretnine. U nekim ruralnim područjima možete pronaći kuće koje traže obnovu, ali po pristupačnim cijenama.

Francusko tržište nekretnina nudi različite mogućnosti, uključujući i kuće za odmor. Mnogi vlasnici nekretnina iznajmljuju svoje domove tijekom dijela godine kako bi pokrili troškove održavanja, što može biti izvrsna investicija poželite li i vi povratiti barem dio svojih ulaganja.

Pored ekonomske privlačnosti, kupnja nekretnine u Francuskoj može vam pružiti jedinstveno iskustvo života u drugoj kulturi, upoznavanje novih ljudi i istraživanje prekrasnih krajolika.

Ako ste odlučili kupiti svoj drugi dom u Francuskoj, savjetujemo vam da istražite popularne stranice za prodaju nekretnina kao što su french-property.com. Taj portal pruža obilje informacija o prodaji, najmu, kupnji ili ulaganju u nekretnine diljem Francuske. Nudi detaljne opise nekretnina, uključujući kuće, stanove, vile i druge vrste smještaja, uz fotografije i informacije o lokaciji. Također, sadrži vodiče i savjete o procesima kupnje ili prodaje nekretnina u Francuskoj te informacije o porezima, pravnim pitanjima i financiranju.

Naravno, poželite li svoj drugi dom u ruralnom području i imate sredstva za investiciju, u Francuskoj ćete pronaći zaista mnoštvo opcija – od kuće za 20 tisuća eura u središtu francuske pokrajine Limousin kojoj je potrebna renovacija do impozantnih dvoraca za manje od 950 tisuća eura - odabir je na vama i naravno - vašem novčaniku.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju