Prije nego što je većina svijeta započela s karantenom uslijed pandemije koronavirusa, kritičarka Besha Rodell s internetskih stranica Travel + Leisure te Food & Wine otišla je u potragu za najboljim restoranima svijeta.

Uspjela je obići najbolje ugostiteljske objekte u Australiji i na Novom Zelandu, u Latinskoj Americi i na Karibima. Granice su se počele zatvarati baš kada je počela s turom po Sjedinjenim Američkim Državama.

Slika nije dostupna Zanimljivosti S njima ne možete pogriješiti: Otkrijte najstarije restorane na svijetu

S obzirom na krizu u ugostiteljskom sektoru, urednici spomenutih stranica bili su uvjereni kako je danas važnije nego ikad ranije ukazati na restorane koji rade izvrstan posao. Baš zato objavili su popis najboljih restorana u 2020. godini iako uključuje tek manji dio svijeta.

I ne, ovdje nije riječ o listi koja rangira restorana od najgoreg prema najboljem, već ona što ističe restorane koji zaslužuju pažnju svjetske publike.

U vrhu se tako našao Momofuku Seiobo, karipski restoran u vlasništvu američkih investitora koji je smješten unutar casina u Sydneyju u Australiji. Glavni kuhar Paul Carmichael je porijeklom s Barbadosa, a jela s ovoga prostora duboko nadahnjuju njegove kreacije u kojima glavnu riječ ima svježa riba i plodovi mora.

Terbotz - 4 Hrana i piće Na sat i pol od Zagreba: Restoran u prirodi s domaćom, ali uzbudljivom kuhinjom

Beshu Rodell oduševila je kuhinja restorana Fleet u Brunswick Headsu u Australiji, kao i delikatne kreacije Eda Vernera u restoranu Pasture u Aucklandu na Novom Zelandu. Izvrsno je jela i u restoranu Lasai i Sud, o Passaro Verde Cafeu u Rio de Janeiru, u El Chatu u Bogoti te u Boragu u Santiagu u Čileu.

Zanimljiva jela u kombinaciji s lokalno uzgojenim namirnica oduševili su je u restoranu Jacinto u Montevideu u Urugvaju, u Cocina Chontalu u meksičkom Tabascu, ali i u Orlando'su na otoku Sveta Lucija.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju