TRB Hutong u Pekingu proglašen je najboljim fine dininig restoranom na svijetu po mišljenju korisnika TripAdvisora. Nagrade za najbolje restorane na svijetu dodjeljuju se mjestima s najboljim ocjenama putnika na ovoj popularnoj internetskoj stranici za putovanja, a upravo je kineski restoran oduševio najveći broj ljudi.

Riječ je o restoranu koji je smješten u hramu starome 600 godina, a koji poslužuje modernu europsku hranu pripremljenu francuskim tehnikama kuhanja.

U sklopu dodjele Traveller's Choice Restaurants Awardsa TripAdvisora odabrana su i najbolja mjesta za konzumaciju vrhunske hrane po kontinentima. Na prvom mjestu ljestvice najboljih europskih restorana našao se pariški Epicure, koji se ponosi trima Michelinovim zvjezdicama, ali i titulom drugog najboljeg fine dining restorana na svijetu iza TRB Hutonga.

Noel - 3 Hrana i piće Hrvatski restorani dobili još dvije Michelinove zvjezdice!

Na drugom mjestu ljestvice najboljih europskih restorana našla se Villa Cresci iz Orta San Giulija, koja je stavljena i na treće mjesto najboljih restorana svijeta, a slijedila ju je The Jane iz Antwerpena (peta na ljestvici najboljih restorana svijeta).

U top 10 najboljih europskih restorana našao se i jedan hrvatski predstavnik – 360 iz Dubrovnika. Deseto mjesto ove ljestvice hrvatski restoran s jednom Michelinovom zvjezdicom zaradio je zahvaljujući odličnoj hrani, izvrsno prezentiranim tanjurima, ali i atraktivnoj lokaciji u gradu svetog Vlahe.

Najbolji fine dining restorani Europe po mišljenju korisnika TripAdvisora:
1. Epicure, Pariz, Francuska
2. Ristorante Villa Crespi, Orta San Giulio, Italija
3. The Jane, Antwerpen, Belgija
4. Le Brouillarta, Saint-Jean-de-Luz, Francuska
5. El Celler de Can Roca, Girona, Španjolska
6. Adam’s, Birmingham, Ujedinjeno Kraljevstvo
7. Martin Berasategui, Lasarte, Španjolska
8. Disfrutar, Barcelona, Španjolska
9. The Black Swan at Oldstead, Oldstead, Ujedinjeno Kraljevstvo
10. Restaurant 360, Dubrovnik, Hrvatska

Bili smo u najboljem restoranu na svijetu: Ekskluzivni intervju s genijalcem koji stoji iza Mirazura Mirazur - 25 Mirazur - 4 Mirazur - 10 +38 Mirazur - 9

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju