Povodom svetkovine Sv. Kuzme i Damjana i Dana Općine Lastovo danas je u Društvenom centru Lastovo održana svečana sjednica Općinskog vijeća.

Tom su prilikom dodijeljene i zahvalnice Nikolini Pozniak, ravnateljici Državnog arhiva u Dubrovniku, akademkinji Nelli Lonza na svesrdnoj podršci i pomoći na realizaciji reizdanja Lastovskog statuta iz 1310. godine te ženskoj klapi Ladesta za desetogodišnji rad na čuvanju i njegovanju klapske pjesme kao nematerijalnog kulturnog dobra na oplemenjivanju lastovske kulturne baštine uz promociju otoka Lastova.

Hrvatska kakva se rijetko viđa - nakon izložbe - 4 Hrvatska kakva se rijetko viđa - nakon izložbe - 4 (Foto: Udruga Dobre Dobričević)

Nakon sjednice svi nazočni mogli su razgledati izložbu "Hrvatska kakva se rijetko viđa" Miljenka Marukića i Romea Ibriševića. Dualnost Marukićevih motiva divlje i prekrasne prirode te Ibriševićevih fotografskih upozorenja na štetu koju ljudski nemar i pohlepa u tu divlju i prekrasnu prirode unose na Lastovu imaju vrlo prikladan stvarni okvir.

Humanitarna izložba bila je otvorena od 23. do 26. rujna, a prikupljena sredstva namjenjena su lokalnom ogranku Lige protiv raka.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju