Ako ste pravi fan Harryja Pottera, sigurno već znate da je izašao nastavak Službene Harry Potter kuharice Joanne Farrow, bestsellera New York Timesa. Svaki zaljubljenik u Hogwarts i njegove male i velike čarolije primijetio je čarobnu hranu koju su učenici najpoznatije čarobnjačke škole na svijetu jednostavno obožavali.

Drugi dio Službene Harry Potter kuharice – Čarobna predjela, magična glavna jela, očaravajuće slastice i čudesni napitci donosi uzbudljive recepte za jela čija će imena obožavatelji Harryja i njegove ekipe odmah prepoznati: Leteći Ford Anglie g. Weasleyja, Parcel-ustova peciva, Vatrenog umaka u Plamenom peharu ili Munjevite sirne zalogajčiće.

Nova knjiga nadahnuta je filmovima o najpoznatijem čarobnjaku svih vremena, a sadrži više od 40 raskošno ilustriranih recepata s kojima čitatelji raznih dobnih skupina mogu krenuti u čarobne kulinarske pustolovine.

Drugi dio Službene Harry Potter kuharice – Čarobna predjela, magična glavna jela, očaravajuće slastice i čudesni napitci objavljen je u izdanju Lumena i u hrvatskom prijevodu Mirjane Paić Jurinić. S obzirom na to da je prvo izdanje prvog dijela popularne kuharice Joanne Farrow - Službena Harry Potter kuharica – Slane i slatke čarolije - magično nestalo s polica knjižara u hipu, najveći obožavatelji Harryja Pottera trebali bi svoj primjerak drugoga dijela nabaviti što prije kako ne bi ostali praznih ruku.

Kuharica sadržava recepte za 12 predjela, 16 glavnih jela, 10 slastica i pet napitaka, a svi su inspirirani filmovima o Harryju Potteru. Recepti su podijeljeni u tri kategorije i označeni s jednom, dvije ili tri munje (recepti za početnike, laki i srednje teški) te obilježeni zastavicama različitih boja koje označavaju je li jelo vegansko, vegetarijansko ili bez glutena.

Istinski fanovi Harryja Pottera odmah će u, primjerice, Juhi Napadačke vrbe prepoznati nasilne grane koje su napale Harryja, Rona i leteći automobil u Harryju Potteru i Odaji tajni, a s dna voćnog napitka Gruvaličin gutljaj vreba vodeni zloduh koji će vas podsjetiti na neugodna mala stvorenja koja ste upoznali u filmu Harry Potter i Plameni pehar. Od magičnih glavnih jela tu su Pita za Weasleyje koja se može unaprijed pripremiti, Zlatne poluge čarobnjačke banke – riblji štapići s ljutkasto-slatkim zlatnim umakom, Pladanj za početak škole s kombinacijom pizze, pilećih bataka, mini hrenovki i pomfrita, Hagridov golemi krepki složenac i Pastirska pita Velike dvorane – jedno od Harryjevih najdražih jela.

Pravi obožavatelji jedva će dočekati da se zaslade Dumbledoreovim čarobnim limunskim nabujkom, Đavoljom pitom s jabukama ili puslicama u obliku Hedwige, a jednako će uživati i u finim voćnim napitcima Sasvim finih trolovih bala.

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju