Obožavatelje Harryja Pottera, najpoznatijeg čarobnjaka svih vremena, oduševit će vijest da je objavljena nova službena kuharica Joanne Farrow "Harry Potter – Pecite, igrajte se i ukrašavajte" s više od trideset recepata za slastice i slatkiše dostojne najraskošnijih gozbi u velikoj dvorani Škole vještičarenja i čarobnjaštva.

Nova je knjiga treće samostalno djelo u seriji kuharica nadahnutih filmovima o Harryju Potteru. Prva je bila "Službena Harry Potter kuharica – Slane i slatke čarolije", a slijedila ju je "Službena Harry Potter kuharica – Čarobna predjela, magična glavna jela, očaravajuće slastice i čudesni napitci".

Treću u nizu kuharicu iste autorice "Harry Potter – Pecite, igrajte se i ukrašavajte", s više od trideset recepata za izradu torti, muffina, kuglica, keksa i brownieja, na hrvatskom je jeziku, u prijevodu Mirjane Paić-Jurinić, objavio Lumen u koprodukciji s Wizarding Worldom. Bogato ilustrirana knjiga dostupna je u svim knjižarama i webshopu Školske knjige.

Pecite, igrajte se i ukrašavajte

Čarobnjački svijet prepun je slasnih zalogaja, a sada ih, zahvaljujući pomno napisanim receptima, fotografijama, šablonama i podsjetnicima na detalje iz filmova, i sami možete napraviti i kušati.

Od Šarenih prozora Hogwartsa i čokoladnih žaba, preko Harryjeve rođendanske torte ili torte Povijest Hogwartsa do Slasnih zmajskih jaja, Razredbenog klobuka ili Metlobojskih keksa, na svakoj vas novoj stranici ove maštovite kuharice čeka i novo ukusno iznenađenje.

Svaki vas recept vodi korak po korak i predlaže vam da hrabro dodate i nešto svoje čarolije – poigrate se bojama, okusima i oblicima. Simboli munje uz svaki recept pokazuju zahtjevnost recepta, a na kraju ćete pronaći i šablone uz čiju će pomoć sve slastice izgledati – baš kao da su iz Hogwartsa.

"Zahvaljujući pomno napisanim receptima, fotografijama, šablonama i podsjetnicima na filmove, uz ovaj je bestseler New York Timesa lako iskusiti slasne pustolovine iz Hogwartsa u svečanim i drugim prigodama u vlastitu domu. Prije pečenja provjerite imate li sve sastojke s popisa i sav potreban pribor – kao i bistri um Hermione Granger, nepokolebljivu hrabrost Harryja Pottera (za zahtjevnije recepte) i slavnu ljubav prema hrani Rona Weasleyja! Možda je najvažnije ovo posljednje! Sretno s čarolijom kuhanja!", poručuje urednica knjige i glavna urednica Lumena Miroslava Vučić.

Popis za savršeni vikend: 7 stvari koje morate probati, vidjeti i doživjeti u Gorskom kotaru Umjetno jezero Bajer u Fužinama Špilja Vrelo, Fužine Unutrašnjost špilje Vrelo +6 Gorski izvor u špilji Vrelo

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju