Sljedeći vikend u Otočcu, 28. i 29. srpnja, održat će se 19. po redu manifestacija Eko Etno Gacka, koju organizira Turistička zajednica Grada Otočca.

Ta dvodnevna gastronomska manifestacija izložbeno-prodajnog i natjecateljskog karaktera najveća je toga tipa na području Otočca i već tradicionalno u gradskom parku u Otočcu okuplja velik broj posjetitelja.

Ove godine svoje će proizvode predstaviti 50 proizvođača iz Otočca, Gospića, Brinja, Udbine, Pounja, Našica, Zagreba, Siska, Novske, Koprivnice, Ogulina, Nuštra, Donje Zdenčine, Petrinje, Valpova, a prijavljen je i 41 tim za kuhanje kotlića. Osim lokalnih ekipa iz Otočca u kuhanju kotlića sudjelovat će i timovi s Visa, iz Imotskog, Siska i Gospića, kao i predstavnici Ličko-senjske županije u dvije ekipe koje prevode župan i zamjenica župana te županije.

Uz izložbu i prodaju lokalnih proizvoda iz čitave Hrvatske, okupljeni će moći sudjelovati na brojnim radionicama za djecu i odrasle. Među njima se ističe radionica tradicionalne brodogradnje "Komiška gundula", koju organizira Udruga Palagruža iz Komiže, a vožnju Komiške gundule po Gacki posjetitelji će moći pratiti u nedjelju ujutro.

Eko Etno Gacka - program Eko Etno Gacka - program (Foto: TZ Otočac)

Prvi dan manifestacije posjetitelji će moći degustirati finger food specijalitete od pastrve i sira, brudet od srdelica i srdelice s grila koje će pripremati udruga Palagruza s Visa te domaćeg vina iz Slatine koje će predstaviti udruga Ličana Vila Velebita iz Slatine.

Središnji gastronomski događaj drugog dana svakako je pripremanje i kušanje lovačkih gulaša, tj. kotlića, koje će ocjenjivati stručni žiri.
Uz gastronomske delicije posjetitelji će moći uživati i u bogatom popratnom programu - uz spomenute radionice, bit će tu i predstave za djecu te više koncerata zabavne glazbe.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju