Dolazak na naše obilaske je više od odmora! To je doživljaj prirode i novo iskustvo. Dobro je za vaše tijelo i duh. Promjenite rutinu i začinite svakodnevicu. Odaberite #neodoljiv #gorskikotar uz lokalne licencirane vodiče Lynx and Fox. Sljedeća dva vikenda pozivamo vas na obilaske raznolikih staza uz zanimljive priče o ljubavnim odnosima između životinja. Kako se vole (ili ne vole) medvjedi? Tko su obiteljski tipovi u životinjskom carstvu? Tko je šumski kralj harema, a kada skupina ženki iskoristi jednog mužjaka? Pridružite se, biti će zanimljivo...

Već ove subote 12.2. pridružite se obilasku pod nazivom "Tamo kod starog Petehovca". Šume su to i brdo s kojim su stanovnici Delnica posebno povezani. Vodimo vas u regenerativnu šetnju lagano uzbrdo koja će osvježiti vaše tijelo, potaknuti cirkulaciju, a čisti zrak duboke šume razbistriti će vam um. Preko totalno lokalnih lokacija poput "Lukanove vode", jame "Grijalica" i drevnog izvora pitke vode "Jezerka" uspeti ćemo se do predivnog vidikovca s kojeg pogled puca sve to Triglava i upiti legendu o Jagodinoj stijeni. Bez brige, na vrhu vas čeka po želji i jedna od najboljih štrudli od borovnica ili šumskog voća uz kavu u Planinarskom domu prije silaska u - najviši grad Hrvatske - Delnice.

Info:

- 8 kilometara / 300 metara uspona / lagano do srednje teško
- Početak: Delnice 10h / Završetak : Delnice 14.30h
- Samci, parovi, obitelji sa odraslom djecom 10+ koja se u potpunosti kreću u tempu odraslih.

Prijavu za sudjelovanje napravite preko linka.

U nedjelju 13.2. vas pozivnamo na obilazak "Neočekivane Fužine: Preradovićev vrh i dva jezera". Ovdje imamo dvije grupe kako bi se svi mogli reakreirati, veliki i mali. Vodimo vas u lijepu laganu šetnju u Fužinama do prekrasnog vrha Preradović koji će vas oduševiti svojom jednostavnošću i ljepotom kada jezero Bajer pogledate iz potpuno druge perspektive. Svi posjećujemo još i jezero Lepenice kako bi uživali u danu u potpunosti, a nakon ture predlažemo da se zadržite u Fužinama jer vas gastrospecijaliteti goranske kuhinje čekaju da ih isprobate.

Info:

- 4 kilometara / 150 metara uspona / lagano
- Početak: Fužine 10h / Završetak : Fužine 14.00h
- Team Lynx: Obitelji sa djecom 4+ godina koja samostalno hodaju i mogu lagano pratiti grupu uz redovite pauze)

- 8 kilometara / 200 metara uspona / srednje lagano
- Početak: Fužine 10h / Završetak : Fužine 14.00h
- Team Fox: Samci, parovi, obitelji sa odraslom djecom 10+ koja se u potpunosti kreću u tempu odraslih)

Idući vikend, točnije 19.2. u subotu očekuje vas obilazak "Tragom velikih zvijeri, gljiva i bobica". Posjetiti ćemo čudesna šumu zvanu Javorova Kosa, koju morate vidjeti! Kombinacija bijelih breza i paprati, otvorenih proplanaka sa vidicima i gustih mračnih šuma u kojima caruju gljive. Krasi je još i planinarska kućica kao iz bajke o Ivici i Marici te izvor pitke vode "Božji studenac". Na kraju ture očekuje nas iznenađenje iz bakine škrinjice - zakuska domaćih proizvoda i likera od bobica uz Udrugu Plodovi Gorja Gorskog kotara prije nego odemo u fantastičan novi posjetiteljski centar "Velike zvijeri". Gorski kotar #neodoljiv na najjače!

Info:

- 7 kilometara / 250 metara uspona
- Početak: Ravna Gora 10h / Završetak: Stara Sušica (Ravna Gora) 15.00h
- Samci, parovi, obitelji sa odraslom djecom 8+ koja se u potpunosti kreću u tempu odraslih.

Nedjelju 20.2. rezrvirajte također za odlazak u prirodu jer vas vodimo na obilazak "Japlenški vrh i čudesna dolina leptira". Šetnja je to uz zanimljive priče vodiča po zaštićenoj park šumi Japlenški na čijim obroncima se smjestila jedina skijaška skakaonica u Hrvatskoj. Susresti ćemo se i sa jelenima lopatarima, a potom odlazimo u istraživanje stazica uz rijeke Kupu i Kupicu do bajkovitih rječnih oaza i mjesta Vilinski Gaj gdje su se prema legendi okupljale vile. Ne smijemo zaboraviti napomenuti i da nas čeka avanturistički prijelaz preko visećeg mosta i obilazak divnog Stalnog izložbenog postava "Divljina s pogledom na more" Prirodoslovnog muzeja u Kaštelu Zrinski

Info:

- 4 kilometara / 50 metara uspona / lagano
- Početak: Delnice 10h / Završetak : Brod na Kupi 14.30h
- Team Lynx: Obitelji sa djecom 4+ godina koja samostalno hodaju i mogu lagano pratiti grupu uz redovite pauze.

- 8 kilometara / 200 metara uspona / srednje lagano
- Početak: Fužine 10h / Završetak : Brod na Kupi 14.30h
- Team Fox: Samci, parovi, obitelji sa odraslom djecom 10+ koja se u potpunosti kreću u tempu odraslih.

Dolazak na obilaske je osobnim automobilom, a naš trud za vođenje i organizaciju platit ćete 85,00 kuna po odrasloj osobi i 55,00 kuna za djecu. Prijavu za sudjelovanje napravite preko linka, nakon čega će vam na e-mail adresu stići sve dodatne važne informacije. Važno je napomenuti da se obilasci ne preporučuju osobama koje imaju ozbiljnih zdravstvenih poteškoća s kretanjem. Obavezna je čvrsta i kvalitetna zatvorena obuća (cipela ili tenisica) s gumenim rebrastim potplatom te slojevita odjeća zbog promjenjivih temperatura u Gorskom kotaru. Psi svih vrsta dobrodošli!

Imate li kakva pitanja? Slobodno nam ih ostavite putem maila jelena@lynxandfox.com ili nas nazovite na 091/182-9892. Ako trebate isplanirati izlet ili posjet Gorskom kotaru za vašu grupu, udrugu ili tvrtku ovdje smo za vas, a ako želite primati informacije o ovakvim zanimljivim obilascima, upišite se na našu newsletter listu.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju