U Biogradu na Moru prošle godine je otvoren najveći vodeni park u Dalmaciji s čak 14 vodenih atrakcija i najvećim toboganom u Hrvatskoj. Posjetilo ga je više od sto tisuća ljudi, a zatim je i službeno proglašen najboljim turističkim projektom u Hrvatskoj. Riječ je o nagradi Simply the best za inovativnost i kreativnost u turizmu prema izboru Udruga hrvatskih putničkih agencija.

"Iznimnu turističku sezonu Dalmaland zahvaljuje otvorenju dugo očekivanog vodenog kompleksa. Izgradnja Aquaparka trajala je pune dvije godine, a spojem tematske i adrenalinske zabave s čak 14 vodenih atrakcija koji uključuju tobogane i bazene za sve uzraste, postao je strateška turistička destinacija u Dalmaciji. Važan je ovo turistički projekt za cijelu Hrvatsku koja je ovom ponudom stala uz bok sličnim svjetskim centrima zabave“, kažu u Dalmalandu.

Dalmaland - 4 Dalmaland - 4 (Foto: Dalmaland)

Bez obzira na lovorike, Dalmaland ne miruje - u očekivanju nove turističke sezone goste će dočekati i brojni noviteti. Od ove godine zabavni park je proširen za zelenu oazu vrijednu milijun eura.
„Ove sezone očekujemo još uzbudljiviji provod, s obzirom na brojne novitete u parku koje ćemo predstaviti na svečanom otvorenju“, kaže Ivan Bobanović iz Dalmalanda, a do otvorenja se broji sitno; svoja vrata Dalmaland otvara 26. travnja.

Mosor Zanimljivosti Za šaku eura: 5 mjesta za "mrak" izlet u Hrvatskoj koji ćete pamtiti cijeli život

Novi kompleks nalazi se uz vodeni dio parka i prostire se na 3000 metara četvornih te je ukupna površina parka sada preko sedam hektara. Posjetiteljima će na raspolaganju biti zelena oaza, pod prirodnom hladovinom i s pogledom na okolne maslinike. Jedna od novosti je i ugostiteljska ponuda.

Dalmaland - 2 Dalmaland - 2 (Foto: Dalmaland)

"Kuhinju od ove godine vodi chef Zvonko Trajković čija su jela na bazi tjestenine višestruko nagrađivana. Za posjetitelje Dalmalanda chef Trajković osmislio je brojna inovativna jela sa svježim mediteranskim namirnicama, a u ponudi će biti i jelo Baby lasagne nadahnuto našim predstavnikom na Eurosongu Markom Purišićem. Za sladokusce i one najmlađe osvježen je slatki kutak s raznovrsnim slasticama i sladoledima obogaćenima ekskluzivnim okusima.

Put na Triglav - 8 Putovanja Veličanstveni Triglav: Avantura na najviši vrh Slovenije - prag koji želi prijeći svaki planinar

Na otvorenju 26. travnja posjetitelje čekaju razna iznenađenja. Pripremili smo bogate nagrade, a predstavit ćemo i novi animacijski tim koji je zadužen za organizaciju tematskih rođendana, evenata te team buildinga. Posebno smo ponosni što je naš park na svjetskoj karti prepoznat kao sigurno i atraktivno mjesto za provod na otvorenom“, kažu u Dalmalandu.

Ideja za vikend: Obilježite Dan planeta Zemlje na biciklu u Moslavačkom gorju Dan planeta Zemlje na biciklu po Moslavačkom gorju - 9 Dan planeta Zemlje na biciklu po Moslavačkom gorju - 8 Dan planeta Zemlje na biciklu po Moslavačkom gorju - 7 +5 Dan planeta Zemlje na biciklu po Moslavačkom gorju - 6

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju