Turistička organizacija Beograda predstavila je Zagrepčanima u Jazz & Cabaret clubu Kontesa bogat program koji ih očekuje ovoga ljeta i jeseni.

“Pred nama je 17. izdanje Beogradskog festivala piva (Belgrade beer fest) od 14 do 18. kolovoza, u kojem svake godine uživa više od 500.000 posjetitelja iz regije i svijeta. Ove godine, osim u mnogobrojnim vrstama piva, posjetitelji će u pet dana festivala odslušati 120 koncerata na četiri pozornice, a ulaz na koncerte je besplatan", naglasila je Katarina Jovanović, koordinatorica za upravljanje projektima u turizmu i međunarodnu suradnju iz Turističke organizacije Beograd.

"Ovo ljeto pripremaju se i mnogobrojni programi u tek uređenim ambijentalnim cjelinama Beograda koje ćete imati prilike vidjeti ako posjetite Skadarliju, Kosančićev venac i Cvetni trg.

Posebno smo ponosni na manifestaciju Beogradski karneval brodova, koja se održava svake godine posljednje subote u kolovozu, a ove godine to pada na 31. kolovoza. Cilj je ove manifestacije pozvati Beograđane i goste grada da se spuste do rijeka, te da uz brojne programe dožive nezaboravnu atmosferu.

Jazz & Cabaret club Kontesa - 4 Jazz & Cabaret club Kontesa - 4 (Foto: Tea Serdar)

U rujnu nas čeka koncert Erosa Ramazzottija, a u listopadu 64. izdanje Beogradskog sajma knjiga koji posjećuje veliki broj gostiju iz regije, pa tako i iz Hrvatske. Jako smo ponosni što ovaj sajam ima tako dugu tradiciju i bez obzira na razvoj digitalizacije, broj posjetitelja iz godine u godinu konstantno raste.

U studenom je koncert Bryana Adamsa, a u prosincu Deep Purplea. Iako gosti iz Hrvatske percipiraju Beograd kao destinaciju dobrog provoda i gastronomije, željeli smo večeras prikazati i kulturnu scenu grada“, najavila je Katarina Jovanović.

Lorenzo & Kakalamba, - 13 Hrana i piće Najluđi restoran u Beogradu: Ovdje se jedu čupavi čvarci i savršeni ajvar

Na kraju organiziranog programa uzvanici su mogli uživati u predstavi Dobrodošli u kabare Beograd režisera Rade Marjanovića. Predstava je izbor najboljih dijelova pet cabareta koje je Rade Marjanović postavio u posljednjih pet godina.

Igraju Rade Marjanović i velika glumačkih zvijezda ovih prostora Tanja Bošković. U predstavi se na duhovit i ironičan način govori o onim starim, ali i o ovim novim vremenima koje tako burno proživljavamo. Prati ih glazba 70-ih, 80-ih i 90-ih godina koju na klavijaturama donosi Uroš Ranković.

„Za nas su turisti iz Hrvatske izuzetno važni jer se uvijek nalaze među prvih pet nacija po broju dolazaka i ostvarenih noćenja. U prvih pet mjeseci ove godine turisti iz Hrvatske zauzeli su visoko treće mjesto po broju dolazaka i noćenja, odmah iza turista iz Kine i Njemačke.

Falkensteiner Premium Camping Zadar - 6 Putovanja Kamp s 5 zvjezdica: Uživancija u zelenilu nadomak središta grada

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju