Hrvatsko homebrew prvenstvo, festival koji okuplja ljubitelje piva, bez obzira na to da li ga kuhaju ili samo kušaju, vraća se nakon dvije godine pauze i u organizaciji mlade udruge Pivari grada Zagreba, koju čine nagrađivani kućni pivari i entuzijasti. Hrvatsko Homebrew Prvenstvo najveće je domaće natjecanje kućnih pivara, cijenjeno i prepoznato i izvan granica Hrvatske.

Prvenstvo koje je raslo sa svojom scenom

U deset godina prvenstva ocijenjeno je više od 1560 piva iz 27 zemalja. Ljubitelji piva sjećaju se, barem mutno, prvih izdanja festivala i dvorišta Magic Beer Rooma u Remetincu pod čijim su voćkama kušana mnoga čudesa, dogovorene mnoge pivske suradnje, nastali i mnogi recepti i uopće – ovdje se krojila mlada hrvatska pivska i pivarska scena.

Prvenstvo se sastoji od dva dijela, natjecateljskog, u kojem pivski suci ocjenjuju prijavljene uratke po BJCP 2021 pravilima (rok za prijave piva je 17. svibnja do 20 sati) i festivalskog, na kojem kućni pivari prezentiraju svoje pivo, a vrhunac je naravno proglašenje pobjednika. Ovogodišnji Pivski festival, na kojem će se prema dosadašnjem broju prijavljenih točiti više od 80 piva, vraća se u svoj stari, proljetni termin i održat će se u subotu 1. lipnja u Zmajskoj pivovari.

Hrvatsko homebrew prvenstvo - 9 Hrvatsko homebrew prvenstvo - 9 (Foto: Pivari grada Zagreba)

Dobar tulum za dobra piva (i malo para)

Ulaznica za festival povodom Hrvatskog homebrew prvenstva u pretprodaji košta 20 eura, a na dan 25 eura. U cijenu je uključena degustacijska čaša, narukvica za neograničenu konzumaciju svih ponuđenih piva na festivalu i malen znak pažnje Dr. Pigleyja, pogađate – u obliku čvaraka.

Atmosferu će do proglašenja pobjednika podgrijavati DJ, uzbudljive pivske igre poput natjecanja u ispijanju piva i pivski kviz koji organizira Šankatak. Za hranu će se pobrinuti BBQ Hot Yard i Volim ljuto, ekipa s nemalim iskustvom u sljubljivanju hrane i dobrog piva s našeg craft neba.

Vrhunac je festivala dodjela nagrada i proglašenje Best of Show (BOS) piva, kada će na pozornicu stupiti neka od najvećih imena hrvatskog, ali i regionalnog i europskog pivarstva. Više detalja potražite na linku.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju