Novi Zeland je otočna država u kojoj na svakom koraku možete naći nešto novo i zanimljivo, ali posebno je interesantno bilo vidjeti što su domaćini isplanirali za posjet princa Harryja.

Otočje Stewart i Ulva
Princ je istražio obalu i temperamentne prašume dok je pješačio diljem otočja Stewart i Ulva, koji zajedno imaju preko 300 kilometara staza za pješačenje i trčanje. Otok Stewart treći je po veličini otok u sklopu Novog Zelanda, a najpoznatiji je po netaknutim prirodnim ljepotama. Oko njegovih obala plivaju dupini, a nebom vladaju albatrosi. Na otoku Ulva nalazi se preko 270 hektara prašuma i posebno je popularan među ljubiteljima divljih životinja. Nemojte propustiti let avionom iznad otoka!


Jezero Wanaka
U podnožju visokog planinskog lanca, kristalno čisto jezero Wanaka prostire se na preko 45 kilometara površine, pružajući savršenu stazu za kajakaše, jet ski i razne brodice i jedrilice. Princ Harry je uzeo pauzu od svojih kraljevskih dužnosti te je noćio u super luksuznoj kolibi Riverrun Lodge gdje mu je ručak spremala kuharica hrvatskih korijena Karen Marinkovich.

Jezero Wanaka je jedno od najboljih mjesta u Novom Zelandu za skakanje s padobranom. Slobodni pad sa 4500 metara visine s pogledom na predivno jezero prilika je koju se ne propušta samo tako. Isto tako, oko jezera su uređene mnoge biciklističke staze.


Whanganui
Jedan od najstarijih gradova na Novom Zelandu nalazi se na moćnoj istoimenoj rijeci, ujedno i najdužoj plovnoj rijeci u Novom Zelandu. Rijeka je dom nekim od najugroženijih životinjskih vrsta otoka. Ovdje je princ Harry probao kako je to prelaziti rijeku u sitnom drvenom, ručno izrađenom kanuu, kako su to stoljećima radili domoroci.
Nemojte propusttii priliku da barem jedno jutro uživate trčeći uz obalu rijeke i uživajte u predivnim prizorima prirode i životinja kako nesmetano žive na ovom području.

Auckland
Auckland je jedan od najvećih gradova u regiji koji je izrastao oko luka Waitemata i Manukao, i u njemu možete pronaći kvalitetnu mješavinu noćnog života i bogate gastronomske ponude. Samo pola sata vožnje od grada nalaze se predivne šume, plaže ali i vinarije u kojima možete uživati u degustacijama probranih sorti.


Postoji i nešto što će vam utjerati strah u kosti i napuniti vas adrenalinom do kraja života. Skok s 192 metara visokog nebodera, najveće građevine na južnoj hemisferi - nešto je što svakako morate probati.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju