Advent u Splitu
počinje 26. studenog, paljenjem prve adventske svijeće te se nastavlja do 7. siječnja, diljem gradskih trgova i ulica. Prošle subote, na zagrebačkom Europskom trgu, Nevena Rendeli ugostila je Splićane koji su Zagrepčane došli pozvati k sebi, kako bi zajedno uživali u bogatom blagdanskom programu i ugodnoj mediteranskoj klimi.

"Advent u Splitu u posljednjih je nekoliko godina postao jedan od prepoznatljivih simbola grada, a Split je prošle godine čak zasjeo na tron kao grad s najvećim rastom dolazaka i noćenja u prosincu u Hrvatskoj. Advent u Splitu nudi bogat kulturni, zabavni i gastronomski sadržaj za sve uzraste, uz ono što Split čini posebnim: jedinstveni spoj blage mediteranske klime i obilje povijesnih znamenitosti. Ponesite sunčane naočale i dobro raspoloženje, čekamo vas u Splitu", poručila je Alijana Vukšić, direktorica Turističke zajednice grada Splita.

"Advent u Splitu je poseban. Toliko je ugodno da vam ne trebaju jakne i kape, dovoljni su kratki rukavi i sunčane naočale. Imate osjećaj kao da ste u Australiji, kad ono, u Splitu ste. Ove ću godine sigurno ponovo posjetiti Advent u Splitu, iskustva od prošlih godina odlična su", Split je nahvalila i Ana Gruica, poznata splitska glumica i manekenka sa zagrebačkom adresom, koja je, s Turističkom zajednicom grada Splita, došla pozvati Zagrepčane na dobar provod u Split.

Za dobro raspoloženje na Europskom trgu bila je zadužena voditeljica Nevena Rendeli, uz splitski bend Sunnysiders koji su svojom izvedbom rasplesali okupljene i podsjetili na dobru atmosferu koja vlada Rivom tijekom Adventa u Splitu. Splitsku adventsku atmosferu, kao i svake godine, začinit će šarmantne kućice na Božićnom sajmu uz koje se posjetitelji Splita nakon šetnje gradom i obilaska brojnih znamenitosti mogu okrijepiti. Ondje će naići na delicije poput dalmatinskih krvavica ili bakalara, a mogu se i zasladiti slatkim pitama i zagrijati uz bogat izbor kvalitetnih likera i rakija, kao i kuhanog bijelog ili crnog vina. Na glavnoj gradskoj šetnici zajamčena je dobra atmosfera za koju će se dodatno pobrinuti lokalni DJ-evi, dalmatinske klape, bendovi i zborovi.

Građani i posjetitelji Zagreba 8. prosinca u Ledenom parku na Tomislavcu ponovno će moći doživjeti dašak splitskog adventskog ugođaja, kada će splitski KUD Jedinstvo izvesti točku Stari splitski plesovi na ledu, najavila je Alijana Vukšić, direktorica Turističke zajednice grada Splita i pritom poručila: "Pred nama je najljepši dio godine u kojem će Split ispričati najveseliju zimsku priču Dalmacije i pozivamo sve da nam se pridruže."

U bogatu splitsku prazničku ponudu osobno će se moći uvjeriti i sretni dobitnici nagradne igre, koji su na Europskom trgu osvojili povratne karte Croatia Airlinesa i HŽ putničkog prijevoza do Splita te ulaznice za predstavu HNK Split čiji je blagdanski repertoar, kao i uvijek, prepun klasika, poput Orašara i Male Floramye. Svima onima koji žele otputovati u Split tijekom adventa, putovanje će olakšati partneri manifestacije Advent u Splitu: Croatia Airlines tako nudi dvije povratne zrakoplovne karte za letove unutar Hrvatske već od 999 i avionske karte u jednom smjeru po cijeni već od 280 kuna, dok HŽ Putnički prijevoz daje 50 popusta popusta na povratna putovanja iz bilo kojeg odredišta u Hrvatskoj.

Više informacija o splitskoj turističkoj ponudi pronađite na službenoj stranici. 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju