1. Vinoterapija u Martillacu

Većina žena uživa u kozmetičkim tretmanima koje dubinski hrane kožu i čine je svilenkastom. Kada u cijelo iskustvo uključite prirodne izvore termalne vode i vrhunsko vino, a spa centar smjestite u centar proizvodnje najfinijeg bordeauxa, dobivate dobitnu kombinaciju. Spa Les Sources de Caudalie u Martillacu, uistinu je neponovljivo iskustvo.

2. Šetnja među francuskim 'fjordovima'
Umjesto uz Seinu, prošećite po Nacionalnom parku Calanques koji se proteže 12 kilometara uz francusku obalu od Marseillea do Cassisa. Duguljasti komadići tirkiznog mora koje se protežu između bijelih litica nalikuje na fjordove, te pruža idealnu podlogu za uživanje u lijepoj prirodi, laganoj šetnjici i blagodatima morskog zraka.


3. 'Njuškanje' u Parizu

Koja žena može odoljeti pažljivo odabranom parfemu? Svjetske trendeseterice znaju da će najodvažnije mirisne kombinacije pronaći kod Francisa Kurkdjiana. Ovaj poznati pariški 'nos' miješa i prodaje parfeme u trgovini što je smještena u ulici d'Alger na broju 5. U njegovoj trgovini prodaju se čak i mjehurići za ispuhivanje, koji sljubljuju arome ljubičica, kruške, mentola i svježe pokošene trave.

4. Šoping u Lilleu

Zaboravite na luksuzne dizajnerske trgovine. Svoje 'suvenire' potražite na buvljaku u Lilleu. Braderie de Lille obuhvaća zapanjujuću ponudu svih mogućih sitnica od igle do lokomotive po iznimno povoljnim cijenama, koje uz malo vještine u cjenkanju možete dodatno spustiti. Tržnica se otvara prvog vikenda u rujnu, a svoju ponudu tada nudi više od 10 tisuća trgovaca i nekoliko milijuna kupaca.

5. Kulturno uzdizanje u Granvilleu
Ako nemate novaca za visoku modu, svakako posjetite muzej Christiana Diora. Ovdje možete saznati sve o dizajnerskom divu i njegovom zapanjujućem modnom opusu. Muzej je smješten u obiteljskoj kući Diorovih na normandijskoj obali, a sukladno filozofiji ove modne robne marke njena fasada obojana je u nježnu ružičastu boju.

6. 'Vrtlarenje' u Maincyju

Ljubitelji lijepih vrtova svakako moraju posjetiti barokni dvorac Vaux le Vicomte i njegove zelene površine u Maincyju. Ovaj hortikularni biser nalazi se pedesetak kilometra jugoistočno od glavnog francuskog grada, a nudi spektakularno uređeni vrt i odmor od stresne svakodnevice u bilo kojem godišnjem dobu.

7. Dodirivanje svile u Lyonu
Neke od najluksuznijih povijesnih tkanina potječu iz Lyona, točnije iz Kuće svile koja se nalazi u centru ovog nekadašnjeg europskog centra svile. Za proizvodnju podatne tkanine potreban je pažljiv rad na tkalačkom stanu koji sadrži čak 1344 međusobno povezane igle i tka nevjerojatnom brzinom. I danas je moguće naručiti izradu luksuzne tkanine, a za metar materijala valja izdvojiti od 15 do 25 tisuća kuna.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju