Putovanje u Italiju može biti nezaboravno iskustvo koje vam ne treba isprazniti novčanik do kraja, ako se koristite ovim malim trikovima.

1. Odaberite pravo vrijeme za posjet

Želite li znatno uštedjeti na putovanje u Italiju, odaberite pravo vrijeme za posjet. Cijene prijevoza i hotelskog smještaja veće su u ljetnim mjesecima. Baš zato bi bilo bolje uputiti se na Čizmu u kasno proljeće ili u jesen. Ne samo da će vam ostati više eura na raspolaganju za trošenje, već će vam i vrijeme biti ugodnije za razgledavanje svih potencijalnih turističkih atrakcija.

2. Koristite javni prijevoz

Najjeftiniji način za razgledati neki grad je – pješke. No, ako se morate voziti s jednog kraja na drugi – birajte javni prijevoz. Vožna autobusom daleko je jeftinija od korištenja taksija. Primjerice, karta za autobus u trajanju od 100 minuta košta 11 kuna, dok se samo start taksijem plaća 30 kuna, a svaki prijeđeni kilometar još desetak kuna.

3. Bukirajte najbolju sobu

Cijene smještaja u talijanskim hotelima mogu biti vrlo paprene. Ne čudi stoga da će vam se nekad isplatiti otići u hotel izvan mjesta koje želite istražiti, nego biti u njemu. Primjerice, ako si ne možete priuštiti smještaj u (pre)skupim venecijanskim hotelima, uvijek možete prenoćiti u 35 kilometara udaljenoj i jeftinijoj Padovi. Dakako, ne zaboravite niti na smještaj koji se može pronaći po povoljnim cijenama preko internetskih platformi, poput Airbnbja.

Milano - 5 Putovanja 7 stvari koje niste znali o europskom gradu u kojem se od 19 do 21 sat besplatno jede

4. Stojte u talijanskim kafićima

U nekim talijanskim kafićima postoji razlika u cijeni između kave koju pijete sjedeći, te one koju ispijate "s nogu“. Ako ste jedna od onih osoba koja pije nekoliko kava dnevno, mogli biste uštedjeti dosta novca, ako svoj omiljeni napitak popijete - stojeći. Također, ne zaboravite da većina talijanskih kafića i barova u večernjim satima nudi aperitivo hour, tijekom kojeg možete dobiti besplatan tanjur hrane uz naručeni koktel.

5. Jedite dobro i jeftino

Najjeftinija hrana u Italiji je ona koju si sami kuhate. Ako ste unajmili smještaj s kuhinjom idealno bi bilo okušati se u pripremi lokalnih specijaliteta. Obavezno istražite talijanske tržnice, jer one nude najsvježije i najkvalitetnije namirnice. Planirate li jesti u restoranima – birajte one izvan turističkih centara jer su cijene u njima "prenapuhane“. Radije se okrenite mjestima koje posjećuje lokalno stanovništvo.

Ne dolazite tu u japankama! Talijani za krivu obuću naplaćuju kazne i do 18.500 kuna Cinque Terre, Italija - 4 Cinque Terre, Italija - 1 Cinque Terre, Italija - 3 +0 Cinque Terre, Italija - 2

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju