Idite češće na tržnicu
Naravno, mnogo je komfornije i jednostavnije kupovati u supermarketima, gdje možete naći sve što poželite na par kvadrata. No, barem se jednom tjedno natjerajte i posjetite tržnicu. Pronaći ćete svježe voće i povrće, za razliku od supermarketa gdje i nisu velike šanse za to, a uz to, često ćete proći povoljnije. Također, ako imate nekog na selu, kupite od njih, ili im ponudite dobru staru trampu.

Više kuhajte

Zaboravite jedno vrijeme na restorane i hranjenje vani. Točno je da njihova hrana često izgleda privlačno, ali jeste li se ikad zapitali garantira li taj izgled zdravu hranu? Za razliku od restorana, kući vrlo dobro znate što kuhate - jer sami birate namirnice.

Odlučite se za organsku hranu
Ok, znamo da je organska hrana nešto skuplja. No, ako pravilno obavite njenu kupovinu, možete podići kvalitetu svoje prehrane čak za 50%. Ako ne možete priuštiti kupovinu sve prirodne hrane, počnite s onom životinjskog porijekla, kao što su jaja, meso, mlijeko...


Kupujte veće količine
Možete kupiti veće količine svinjetine ili govedine, jer ćete i na taj način uštedjeti novce. Ono što ne spremite odmah, jednostavno stavite u zamrzivač i nakon nekog vremena spremite, ovisno o potrebama.
Izbjegavajte prerađenu hranu!

Slano, a ne slatko!
Da, ovo svakako imajte na umu. Kad vam sljedeći put dođe želja za čipsom, odlučite se radije za kikiriki. Zaboravite prerađenu hranu, s obzirom da ona ima dosta nezdravih sastojaka.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju